web analytics

İzmir “akıllı şehir” için hızla ilerliyor

İzmir “akıllı şehir” için hızla ilerliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 152 dünya kentini birbirine bağlayan Açık ve Çevik Akıllı Şehirler (OASC-Open and Agile Smart Cities) topluluğuna dâhil oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, OASC ile işbirliğinin İzmir’e daha şeffaf, demokratik ve erişilebilir dijital çözümler geliştirmek açısından büyük fırsatlar sunacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en büyük akıllı şehir inovasyon ekosistemlerinden biri olan Açık ve Çevik Akıllı Şehirler (OASC-Open and Agile Smart Cities) topluluğuna katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle beraber OASC Türkiye ağını oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sayede dünyada “akıllı şehir” olarak tanınan kentlerle iletişim halinde olacak ve iyi uygulama örneklerinden faydalanacak. Böylece hem İzmir’i akıllı şehir konusunda bir adım öne çıkartacak hem de yerelde yapılan çalışmaları küresel ölçekte tanıtma imkânına sahip olacak.

Akıllı kent kavramının demokrasi için önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Akıllı kent daha yaşanabilir, mutlu ve kapsayıcı şehir anlamına geliyor. OASC ile işbirliği İzmir’e daha şeffaf, demokratik ve erişilebilir dijital çözümler geliştirmek açısından büyük fırsatlar sunacak. Günümüzdeki krizin üstesinden gelmek ve birlikte yeni çözümler bulmak için bir araya gelmemiz, fikir alışverişinde bulunmamız gerekiyor” dedi. 152 akıllı şehri birbirine bağlayan uluslararası akıllı şehir ağı OASC’nin CEO’su Davor Meersman ise “Bunlar OASC için heyecan verici zamanlar. İstanbul ve İzmir şehirlerinin katılımıyla ortaya çıkan OASC Türkiye oluşumu, kamu sektöründe başarılı dijital dönüşümün anahtarı olan açıklık, birlikte çalışabilirlik ve şeffaflık konusunda doğru yolda olduğumuz u gösteriyor” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen yıl Kasım ayında Barcelona Akıllı Kentler Expo’suna (Smart City EXPO World Congress) katılarak İzmir’in akıllı kent vizyonunu uluslararası alana taşımıştı. 20 Kasım’daki “The Smart City Lab Workshop (Akıllı Kent Laboratuvarı Çalıştayı)” etkinliğinde farklı sektörlerden gelen temsilciler İzmir’in akıllı kent olması yönündeki yol haritasına ilişkin görüş alışverişinde bulunmuştu. Başkan Tunç Soyer ise demokrasi ve akıllı kent vurgusu yaparak “Birlikte yaşamaya, özgürlüğe ve adalete karşı olmak insanlık için korkunç bir krizi temsil ediyor. Akıllı şehir dediğimizde demokrasiye bir adım daha yaklaşmaktan söz etmiş oluyoruz. Demokrasiyi teknolojiyle buluşturursak, insanlara demokratik değerleri taşımak için yeni kanallar açabiliriz. Bu nedenle şehrimiz için de dijital dönüş üm stratejisi önem kazanıyor” demişti.