web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Küçük otellerin fiyatları yüzde 15 düşük

Küçük otellerin fiyatları yüzde 15 düşük

Türkiye Küçük Oteller Derneği (TÜRKODER) Başkanı Ertan Ustaoğlu, pandemi dönemi ile birlikte tatilcilerin küçük ve butik otellere yönelik artan ilgilerini dile getirdi.

Şu anda derneğe bağlı otellerin yüzde 50-70 arası doluluk oranları ile hizmet verdiğini kaydeden Ustaoğlu, online rezervasyonlardan ziyade asıl kitlelerini kendilerini tanıyan müşterilerin oluşturduğunu dile getirdi.

Pandemi süreci ile birlikte yüzde 15 oranında bir fiyat düşüşü yaşadıklarını kaydeden Ertan Ustaoğlu, “Geçtiğimiz yıla oranla eski fiyatlar artık yok. İngiltere’deki hareketliliğin bizleri de sevindireceğini düşünüyorum. Üzülerek söylemek gerekirse mevcut destekler yeterli değil. Pandemi sürecinin nasıl ilerleyeceğini bilmiyoruz. Tam işler biraz olsun iyi giderken ekim-kasım dönemi gibi yaşanacak olası bir ikinci dalga durumu önümüzü kesecektir. Bu bağlamda KÇÖ’nün mutlaka yıl sonuna kadar uzatılması taraftarıyız. Birçok otelimiz söz konusu kredilerden bile yararlanamadı. Ben bunu seyahat acentası da olan bir işletmeci olarak söylüyorum. Daha kolay olabilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Sertifikasyon konusuna da açıklık getiren TÜRKODER Başkanı, “50 odanın üzerindeki otellerin sertifikasyon mecburiyeti var. Bizde de 50 odalı otel çok fazla yok. Küçük otellerin bu anlamda bir sorun yaşamayacaklarını düşünmekle beraber sertifikasyon belgesinin alınması gerektiğini düşünüyorum” sözlerinin ardından küçük otellerin içinde bulunduğumuz dönemde kıymetlerinin daha da anlaşıldığının altını çizen Ustaoğlu, TÜRSAB’dan bu konuda destek beklediklerini de dile getirdi.