web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Rusya’da 6 şehirden 1 Ağıustos’ta uçuş beklentisi

Rusya’da 6 şehirden 1 Ağıustos’ta uçuş beklentisi

Koronavirüs salgını nedeniyle yurtdışı uçuşları 27 Martta durduran Rusya’da uçuş yasağının 1 Ağustostan itibaren kalkması bekleniyor. Beklentiler Türkiye’nin de uçuş yasağının ilk etapta kaldırılacak ülkeler arasında olacağı yönünde.

İşte Rusya Havacılık Kurumu Rosaviatsiya’nın yurtdışı uçuşların yeniden başlaması için yeşil ışık yaktığı 6 şehir. Moskova, St. Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Rostov-na-Donu ve Vladivostok.

Konuyu haberleştiren İzvestiya gazetesi, kurumun tavsiye listesinde yer alan şehir sayısının daha fazla olduğunu, ancak Rospotrebnadzor’un risk uyarısından sonra sayının 6’ya indirildiğini yazıyor. Gazete Rosaviatsiya’nın ilgili teklifi hükümete ilettiğini de aktardı.

Gazeteye konuşan havacılık sektöründen bir temsilci, şehir seçimlerinin tüm Rusya’yı kapsayacak şekilde yapıldığını söyledi. Buna göre, sınırlamalar tamamen kaldırılana dek bu 6 havaalanı Rus şehirlerinin yurtdışı ile bağlantısını sağlayan hublar olarak işlev görecek.

Rospotrebnadzor’un uçuşlar başladıktan sonra durumu izlemeye alacağı ve her iki haftada bir uçuş yapılabilecek ülkeler listesini güncelleyeceği öğrenildi. (Türkrus)