web analytics

Turist Koruma ve Destek Sigortası

Turist Koruma ve Destek Sigortası

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türkiye’ye gelecek turistler için koruma ve destek sigortası uygulaması yapıyor. TGA konuyla ilgili bilgileri ve sık sorulan soruları açıkladı. Açıklamada;

“Tarihi, doğası ve kültürüyle turizmin merkezlerinden olan Türkiye’de daha keyifli ve güvenli bir tatil için Covid-19 teminatlı Turist Koruma Destek Sigortası yaptırabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin öncülüğünde Güneş Sigorta tarafından hayata geçirilen bu proje ile Türkiye’nin cennet köşelerinde gönül rahatlığı ile tatil yapmak isteyen misafirlerimiz, ayların yorgunluğunu ve stresini, Covid-19 endişesi olmadan atlatıyor.

İstanbul, Bodrum, Kapadokya, Marmaris, Nemrut, Antalya ve Türkiye’nin diğer harikaları… Masmavi denizler, yemyeşil yaylalar, geniş kanyonlar ve açık hava müzelerinde Türkiye’nin eşsiz güzelliklerini keşfeden misafirlerimiz, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 tedirginliğini Turist Koruma ve Destek Sigortası ile geride bırakarak tatilin tadını çıkarıyor.

Başvurmak ve detaylı bilgi almak için www.covidinsurance4turkey.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

1-Ürün içeriği ve teminatı nedir?

Covid-19 hastalığı kesin tanısı nedeni ile hastanede tedavi gören kişilerin hastanede yattığı süre boyunca tedavi masraflarını ödeyen bir poliçe türüdür. Kişinin anlaşmalı kurumlardan birinde hastanede yatışı gerçekleşmesi halinde Güneş Sigorta provizyon sistemi ile ödeme yapılır. Anlaşmasız kurumlarda ise elden ödeme yapılır.

Güvence kapsamını poliçedeki teminatlar belirler. Sigortanın size sağladığı hizmet avantajlarını ayrıntılı bir biçimde öğrenebilmek adına, poliçenizi incelemenizi öneririz.

2-Poliçe süresi ne kadardır?

Sigortalının seyahat süresine bağlı olarak en fazla 30 güne kadardır.

3-Poliçe kapsamında hastane yatışına bağlı gün sınırı var mıdır?

Poliçe bitiş tarihinden önce sigortalının yoğun bakımda yatması durumunda poliçe bitmiş dahi olsa 10 gün boyunca tedavi devam eder.

4-Bekleme süresi var mıdır?

Covid-19 Turist Koruma ve Destek Sigortası’nda bekleme süresi yoktur.

5-Bu üründe yaş sınırı var mıdır?

Covid-19 Turist Koruma ve Destek Sigortası’ndan 0-65 yaş arasındaki herkes faydalanabilir.

6-Covid-19 Özel Sağlık Sigortaları Teminatı Masrafları Sigortası’nın kapsamı nedir?

Bu ürün ile; yurt dışından ülkemize gelenlerin seyahatleri esnasında Covid-19 nedeniyle hastaneye yatışlarının gerçekleşmesi durumunda özel hastane / devlet hastanesi ayrımı olmaksızın tüm pandemi hastanelerinde oluşabilecek sağlık masrafları karşılanır. Ürüne yoğun bakım masrafları da dâhildir. Hastaneye yatış esnasında Güneş Sigorta provizyon ekiplerinin aranması durumu ile ödeme süreçleri başlar.

7-Hasar ödemesi hangi durumlarda gerçekleşir?

Kişinin kesin Covid-19 tanısı alarak hastane yatış ya da yoğun bakımda yatması ve hasar ödemesi için hastanenin Güneş Sigorta provizyon merkezinden talepte bulunması gerekir. Kurumun pandemi hastanesi olup Güneş Sigorta anlaşması olmaması durumunda elden ödeme yapılır.

8-Anlaşmasız kurumlarda ödeme için neler gerekir?

Anlaşmasız pandemi kurumlarındaki faturaların değerlendirilmesi için pasaport giriş çıkış fotokopileri, pasaport ön yüz fotokopisi, epikriz, doktor takip formları, açık fatura dökümü ve tetkik sonuçları gerekir.”