web analytics

Galata Kulesi’ndeki restorasyonda sorun

Galata Kulesi’ndeki restorasyonda sorun

İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin mülkiyetinden alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen Galata Kulesi’ndeki restorasyonda, kale içi duvarlarının duvar delme makineleriyle tahrip edildiği görüntülenmesi büyük tepki çekti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, yıkılan kısımların sonradan yapılan ve kuleye zarar veren kısımlar olduğunu belirterek, kullanılan yöntem konusunda ilgili firmaya yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Galata Kulesi’nde duvarların delindiğine dair görüntüler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat tarafından Twitter hesabından paylaşıldı.

Polat, “İstanbul’un en önemli tarihi eserlerinden Galata Kulesi içerisinde yapılan akıl almaz uygulamaları acilen yetkili kurumların dikkatine sunuyorum. Suç niteliğinde uygulamaların derhal durdurulması ve tespiti için İBB Kültür Varlıkları Dairesi birimleri olay yerine nakledilmiştir” dedi.

Polat daha sonra attığı tweette, tutanak tutmak üzere Galata Kulesi’ne giden İBB ekiplerinin alana alınmadığı belirtti.(BBC Türkce)