web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

“Lira’daki değer kaybı turizme yarayacak”

“Lira’daki değer kaybı turizme yarayacak”

Küresel turizm sektörü dergisi Travel Inside’nin bildirdiğine göre ise Türkiye’nin 2020’de turizmdeki kaybı üçte bir civarında olacak.

Seyahat ve turizm analisti John Vandesquille’in GlobalData için kaleme aldığı değerlendirmeye göre, yıllardır artan borçlanma ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizi yükseltmeye yanaşmaması ile Türk Lirası’nın yaşadığı sürekli değer kaybı, korona pandemisinden olumsuz etkilenen Türkiye turizmini yardım edebilir. GlobalData, Türkiye’ye gelen turist sayısının bu sene 2019’a göre yüzde 31,6 oranında azalacağı öngörüsünde bulunuyor.

Analist Vandesquille, Türkiye’deki koronavirüs bağlantılı ölüm vakalarının, rakibi olan Mısır ile aynı seviyede ve İspanya’dakinden daha düşük olduğuna dikkat çekiyor. Bu sayede Türkiye’nin 1 Haziran’dan itibaren turizmde açılıma gidebildiğini belirten Vandesquille, İngilizlere İspanya’ya gitmeleri halinde karantina zorunluluğunun gelmesiyle oranın onlar için cazibesini yitirdiğini, Lira’daki kayıp ile Türkiye’nin İngilizler için cazip hale gelebileceğini yazıyor. GlobalData analisti John Vandesquille, Türkiye’nin 2015 ve 2017’de düzenlenen terör saldırılarına rağmen zayıf Lira sayesinde turizmini canlandırmayı başardığını da hatırlatıyor. (DW)