web analytics

Rusların 3’te 1’i yurtdışı tatil için karantinaya razı

Rusların 3’te 1’i yurtdışı tatil için karantinaya razı

Rus turistler yerli beldeleri mi tercih ediyor, yurtdışına mı çıkmak istiyor tartışmaları sürerken konuyla ilgili yeni bir araştırma da seyahat rezervasyon servisi OneTwoTrip’ten geldi. Servisin düzenlediği anket turistlerin yurtdışında tatil yapabilmek için bazı fedakarlıklarda bulunmaya hazır olduğuna işaret ediyor.

Ankete katılanların yüzde 33,6’sı yurtdışında tatil yapmayı çok özlediklerini ve bu uğurda dönüşte iki hafta karantinada kalmaya razı olduklarını beyan etti. Yüzde 66,4’lük bir kesim ise yurtdışı tatilin “buna değmeyeceği” görüşünde.

Tatile giderken KOVİD-19 taşımadığına dair belge sunma ya da test yaptırma mecburiyetine katlanabileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 79,3. Buna karşın, katılımcıların yüzde 64,6’sı ancak her türlü önlemler kaldırıldıktan sonra yurtdışına tatile gidebileceğinin ayrıca altını çizme gereği duyuyor.

“Sizce önlemler tamamen ne zaman kaldırılır?” sorusuna “Kışın” yanıtını verenlerin oranı yüzde 65,2. Yüzde 34,8’lik bir kesim ise “Sonbaharda” ülke dışına çıkabilme umudunda.

(Türkrus)