web analytics

Her sektörde işleri rayına oturttuk,turizm hariç;

Her sektörde işleri rayına oturttuk,turizm hariç;
Başlıktaki sözleri kelimesi kelimesine olmasa da sayın Cumhurbaşkanı iki hafta önce bir konuşmasında, neleri başardık bu Pandemi döneminde ,evelallah turizmdeki sıkıntıları da çözeceğiz, merak etmeyin…!  demeye getirmiştir.
Bunu söyleyen sayın Cumhurbaşkanı bir başka açıdan bakarsanız, turizmde yaşanan sıkıntıların farkındayız, durum iyi değil, bir şeyler yapmamız gerekiyor…..derken acaba 3 maymunları oynayan  sektörün en örgütlü kesimleri,seyahat acentaları, rehberler ,konaklama sektörü acaba sayın Cumhurbaşkanından ne talep ediyor, bu taleplerini nasıl duyuruyor, hangi yöntemlerle bu taleplerini kamuoyu ve ilgililerle paylaşıyor… sorusunu da sormak gerekiyor.
3 maymunu oynuyorlar;
Kahvehaneciler odasından taksicilere hemen hemen tüm meslek örgütlerinin sesini doğrudan ilettiği, kamuoyunu da basın yoluyla sıkıntılarının boyutları noktasında bilgilendirdiği günümüzün Türkiye’sinde acaba yukarıda saydığım  3 örgütlü kesimin  yani seyahat acentaları, konaklama sektörü ve rehberlerin bu güne dek  ne gibi bir girişim içinde bulunduğunu gören duyan bilen var mı?
Kuşkusuz  bu kesimlerin yönetici noktasında bulunan kişiler, tabii ki bulunduk, yazı ,mektup gönderdik,…onlar durumu görmüyorlar mı… gibi yanıtları bize yetiştirebilirler.
Diyelim ki bunları yaptılar, peki ne sonuç elde ettiler?Ya seslerini duyuracakları mecrayı doğru tespit edemediler, ya sesleri çok güçsüz, cılız çıktı ya da kale alınmadılar..
Görmedim, bilmiyorum,duymuyorum işlevsizliğine bürünmüş bu yapıların durumu seyretmek yerine, bu güne dek yaptıklarını iddia ettikleri girişimlerin gereksiz, yetersiz, yanlış,etkisiz olduğunu kabul ederek başka yöntemleri denemeleri gerekmez mi?
On binden fazla seyahat acentasının,1 milyona yakın yatak arzının sahibi konaklama tesislerinin on bini aşkın turist rehberini bünyesinde barındıran kuruluşların ,50 milyon turisti bu ülkeye getiren, konaklatan gezdiren, bu yolla bu ülkeye daha 2019 yılına kadar 35 milyar dolar döviz getirip ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan, işsizliğe çare olanların  varlığı yüz miyar dolara yaklaşan yatırımın sahiplerinin teker teker üyeleri bankaların kıskacına girmişken,işi terk etmek zorunda kalırken, sektörde işsizlik çığ gibi büyürken ,olan biteni üç maymun edasıyla sessizce seyretmelerinin acaba nedeni nedir?
Topla üyelerini, internet ortamında dinle, il il dinle, bölge bölge dinle, durum tespiti yap, tabloyu en tepeye ilet.Çık tv’lere, konuş basına,derdini ,çözüm önerilerini anlat.
Kıbrıs’taki seyahat acentalarına, küçük otellerine kadar eli yardım için uzanan Türkiye acaba kendi öz çocuklarına karşı neden bu kadar duyarsız..diye sormayacak mısınız!!!
Bizim sektörde işleri rayına oturtmak için ne yapıyorsunuz diye sayın Cumhurbaşkanına sormayacakmısınız?Daha ne olması gerekiyor batmaktan başka, demeyecek misiniz?
3 maymunu oynamak için ne sahne uygun, ne de koşullar.Seçilebilmek için onca gayret göstrirken şimdi asıl size ihtiyacı olan üyelerinize karşı sorumluluklarınızı, görevlerinizi neden unutuyorsunuz, neden ihmal ediyorsunuz, neden sessizliğe bürünüp kendinizi aynada üyenizi tepedeki koltuklarınızdan seyrediyorsunuz?