web analytics

Kıbrıs 7 günlük karantina uyguluyor ama ücret belirsiz

Kıbrıs 7 günlük karantina uyguluyor ama ücret belirsiz

Kuzey Kıbrıs Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin önerdiği kararlar ile KKTC’ye girişte B grubu ülkeler (Türkiye ve İngiltere dahil) gelen kişilerin 7 Eylül’den itibaren 7 gün süre ile karantinada kalmasına karar verildi.

Uygulama 6 Eylül 23:56’dan itibaren başladı. Ada’da 3 gün kalacaklar için sadece çift PCR test istenecek, karantina zorunluluğu olmayacak.  Öğrenciler de bu süreçte 7 gün süreyle üniversitelerin belirleyeceği yerlerde karantinada olacak.

Üç günlük “resmi” gelişler ile “öğrencilerin” muaf olduğu, Türkiye ve İngiltere dahil 7 günlük karantina merkezlerinde uygulanacak izolosyonun “yolculara bu kez ne kadara mal olacağı” belirsiz. Bu konuda 2 gündür resmi bir açıklama olmadığı gibi, bilgi sahibi olacağı umulan yetkililere de ulaşılamıyor.

Daha önce 14 günlük karantina için 4 Bin 200 TL tahsil edilirken 7 günlük karantina ücretinin de 2 bin 200 TL kadar olması bekleniyor.

Türkiye’den ulaşan yolcular konuya açıklık talep ederken ,bu konuda yeni bir “güncellemenin” olup olmadığı merak konusu.

Kararın merkezi Sağlık Bakanlığı yetkilileri konu hakkında “bilgileri olmadığını” Maliye Bakanlığı’na ulaşılması gerektiğini ifade ederken Maliye Bakanlığı yetkililerine ise tüm ısrarlara rağmen ulaşılamadı.( kibrispostasi)