web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Rusya turizmi umutsuz

Rusya turizmi umutsuz

Uluslararası uçuş yasağı Rusya’da turizm sektörünün üzerine kabus gibi çöktü. Sönük geçen yaz sezonunun ardından yasak nedeniyle kış destinasyonlarının da kapalı kalması ihtimali turizmcileri kara kara düşündürüyor. İzvestiya gazetesine konuşan analistlere göre, bu şartlar altında sektör ilkbahara sağ çıkamayabilir.

Tur acentesi Marselina Travel’dan Georgi Pogosov, yaz mevisiminde Rusya içi ve Türkiye satışlarıyla bir nebze nefes aldıklarını, ancak havaların soğumasına paralel satışların düşmesini beklediklerini söyledi. Pogosov, belirsizliğin sürmesi durumunda bir iflas dalgasının başlamasından endişe ediyor.

Puteşestviye.ru portalından Yuri Naumov, tur acentelerinin kış sezonunda faaliyetlerine geçici olarak ara verme imkanı arayışında olduğunu söyledi. Naumov’a göre, sınırların kapalı kalması ve belirsizliğin devam etmesi durumunda şimdiye kadar görülmemiş bir iflas dalgası kapıda.

RST Başkan Yardımcısı Yuri Barzıkin, tur şirketlerinin azami yüzde 30’luk bölümünün devletin sağladığı teşviklerden yararlanabildiğine dikkat çekiyor.

Gazetenin görüşüne başvurduğu pazar analistleri, kötümser senaryoda pazardaki daralmanın yüzde 60 ile 70 arasında gerçekleşeceği düşüncesinde.

Habere göre, krizde kepenk indiren ilk dikkate değer oyuncu Kleo Tur oldu.(Turkrus)