web analytics

TURA Turizm’den duyuru

TURA Turizm’den duyuru

TURA Turizm başkanı bir mesaj yayınlıyarak Corona nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları da içeren müşteri iadelerinin en geç 2021 Mayıs ayı itibari ile geri ödemeleri yapılacağını açıkladı. İşte Yönetim Kurulu Başkanımızdan mesaj başlığı ile yapılan duyuru;

“Değerli Misafirlerimiz,

Global bir krizin yaşandığı ve her gün binlerce insanın hayatını yitirdiği bu zor dönemde sizleri bilgilendirme ve durumumuzu açıklama gereği duydum.

Mart ayından bu yana her gün 1-2 ay sonra biteceği ve her şeyin özelliklede uçuşların ve seyahatlerin pandemi öncesine döneceği umuduyla Ekim ayına geldik. 1966 yılında kurulmuş ve 54 yıldır hem yurt dışından yurdumuza getirdiği turist sayısı on milyonları bulmuş olan firmamız yurt dışı turlarda en yenilikçi, en yaratıcı ve en uygun koşullarda turlar düzenleyerek sizlere hizmet etmeye devam ettik.

Muhtemelen bir bölümümüzün dedeleri dâhil bizimle seyahat etmiştir.

2020 yılı için planladığımız ve gerçekleştirememiş olmanın verdiği mahcubiyet bir yana bu turlar için TL bazında satışa sunduğumuz turların fiyatlarını garanti altına almak amacıyla tedarikçilere ödemiş olduğumuz
( Hava yolları, Gemi Firmaları, Oteller, Otobüs firmaları vb.) meblağları geri alamamaktan kaynaklanan sıkıntıları sizlerle birlikte her gün yaşıyoruz. Pandemi bitmek üzere diye planladığımız her proje pandeminin bitmek değil daha da artarak dünya geneli sarsması bizleri ve sizlere karşı çok zor durumda bırakmıştır.

Sadece yurtdışı turları düzenleyen ve sizlere dünyanın heryerinde makul fiyatlar ile tatil imkanı yaratmaya çalışan 54 yıldır teveccühünüze layık olmuş ve en iyi şartları en iyi hizmeti sunmuş
olan Tura Turizm markası bu yıl 750 bin kurvaziyer turistinin iptaline ve herkesin yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen size en kısa zamanda hizmet sunabilmek için çaba göstermektedir.

Yeni destinasyonlar bazında ürün geliştirmekte ve yeni dönemde sizlere layık olabilmek adına yoğun bir çalışma içerisindeyiz.
Bazı firmalar gibi yurtiçi otel satıp iade yapma imkânına sahip değiliz ama onlarından bu şansa sahip oldukları içinde meslektaşlarımız adına sevindik.
İsterdik ki biz ve bizim gibi tur operatörlerinin durumu ayrı değerlendirilsin ve desteklensin.
Maalesef bu desteği güneşli günlerde yanımızda olan çözüm ortaklarımızdan göremedik.
Sizler bizim için çok değerlisiniz. Sizle doğduk sizle büyüdük ve gelecek nesillerimiz sizin gelecek nesillerinize hizmet sunacaktır.
Bu pandemi döneminde de yine sadece sizden anlayış ve destek gördük. Karşılığında Tura Turizm olarak hakları saklı olan misafirlerimiz seyahat izinleri çıkması akabinde Tura Turizm garantisi altındadır.

İade bekleyen misafirlerimizde en geç 2021 Mayıs ayı itibari ile geri ödemeleri yapılacaktır bu tarihe kadar misafirlerimize her türlü güvence sağlayacak evrakları belgeleri vermeye hazırız.

Pandemi döneminde firmamıza ve sektörde yurt dışı tur operatörü vasfı taşıyan meslektaşlarımıza da hiçbir banka, hiçbir kamu kurumu ya da ve özel hiçbir kurum veya sivil toplum kuruluşu bize finansal hiç bir katkı sağlamadı.

Takdir edersiniz ki bu ürünlerin hazırlanması ve sunulması için harcadığımız pazarlama, ön ödemeler ve planlama giderlerinin ne kadar yüksek bedellere mal olduğunu ayrıca sizlerin takdirinize sunarım.

Bugün ise Daha önce bizimle çalışmak için peşimizde koşan bankalar ve reklam mecraları bir anda bizi tanımaz oldu.
Bu noktada turizme her zaman destek olan ve bu dönemde de bize anlayış gösteren tek banka olan Denizbank’ı genellemenin dışında tutmak isterim.

Sonuç olarak olağanüstü bu durumda sizleri zor durumda bıraktığımız ve hayal kırıklığına uğrattığımız için binlerce kez özür diliyoruz.

Alacaklarınızın 54 yıllık bir firmanın güvencesi altındadır bununla ilgili 2023 yılına kadar istediğiniz turda fiyat farkı almadan katılabileceğiniz açığa alma önerimizi kabul eden çoğunluk
misafirimize bize olan güvenlerinden dolayı tekrar teşekkür ederiz.
Bizler ön ödeme yaptığımız tedarikçilerden iadeleri alamamış olsak da mücadelemiz devam ediyor.

Henüz hiçbir ülke turistik seyahate izin vermiyor olmasına rağmen 2021 başında bu ani vuran krizin yumuşayacağını ve 2021 Nisan ayı itibari ile gemilerimizin geleceğini biliyor ve sizlerden anlayış bekliyoruz.

Normalleşme dönemine girip tur programlarımız başladığında bizimle beraber bu sıkıntıları çekmiş olan sizler hayat boyunca Tura Turizmin VIP konumunda olacak ve kendimizi elimizde olmayan sebeplerle de olsa affettirmeye çalışacağız.

Bize İnanın
Bize Güvenin
Sağlıklı Kalın

Saygılarımla,
Erkunt Oner
Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı “