web analytics

4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali başladı

4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali başladı

“Türkiye’nin İlk Dijital Lezzet Festivali” olma özelliği taşıyan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, “İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana” temasıyla 9 Ekim’de başladı. Açılış seremonisi ve geleneksel mangal ateşinin yakılmasıyla muhteşem bir açılış yapan festival, ülkemizin et profesörü Cüneyt Asan’ın gastro şovu ile renkli görüntülere sahne oldu. Pandemi önlemleri nedeniyle festivali dijitale aktararak Adana’nın gastronomik değerini fiziksel sınırların ötesine taşıyacaklarını söyleyen Adana Valisi Süleyman Elban, “Geleneksel hale gelen ve markalaşan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ni pandemi koşullarına uygun olarak dijital dünyaya taşıdık ve Türkiye’de bir ilke imza attık. Bu yıl festival takipçilerimize Adana lezzetlerini yakından tattıramasak da Adana Mutfağını yakından tanıtmış olacağız” dedi.

“Türkiye’nin İlk Dijital Lezzet Festivali” olma özelliğini taşıyan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, açılış seremonisi ve geleneksel mangal ateşinin yakılmasıyla muhteşem bir açılış yaptı. “İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana” temalı festival, et profesörü Cüneyt Asan’ın gastro şovu ile renkli görüntülere sahne oldu. Adana Valiliği himayesinde 9-10-11 Ekim’de düzenlenen 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl Adana’nın da sınırlarını aşarak kentin tüm renklerini ve gastronomik değerlerini dünyaya tanıtacak.

Gastronomi dünyasının nabzının atacağı festival kapsamında, Sahrap Soysal, Ebru Baybara Demir, Cüneyt Asan, Hazer Amani, Yunus Emre Akkor ve Orhan Demirok gibi ünlü şeflerin Adana mutfağını vurgulayan şovları ve söyleşileri dijital dünyada lezzet severlerle buluşacak. Ayrıca, yerel ustalardan şehrin mutfak zenginliğini yansıtan mutfak atölyeleri ve şovlarıyla kentin önde gelen lezzet markalarının hikayeleri dijital dünyadan geniş kitlelere ulaşacak.

Festival boyunca ünlü şefler; Hazer Amani, Yunus Emre Akkor, Orhan Demirok ve Koray Türk’ün Adana’nın Küp Şelalesi, Varda Köprüsü ve Anavarza gibi simge mekanlarında gerçekleştirecekleri gastro şovlar canlı olarak yayınlanacak. Le Cordon Bleu İstanbul Eğitmen Şefi Luca de Astis de İstanbul’dan bağlanarak gastro şovuyla festival severlerle buluşacak. Festival kapsamında gerçekleşecek oturumlarda iki gün boyunca gastronomi sektöründeki yeni gelişmeler, araştırmalar, üretimler, sorunlar ve çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunulacak.

Adana Müzesi’nde yapılan canlı yayından 3 gün boyunca takip edilebilecek 4. Adana Lezzet Festivali, 11 Ekim Pazar akşamı son bulacak. Festival severler, 4. Adana Lezzet Festivali’ni YouTube, Instagram, Facebook ve Twitter kanalları üzerinden takip edilebilecek.