web analytics

Dedeman’dan eski yöneticilerine dava

Dedeman’dan eski yöneticilerine dava

Dedeman’ın, otellerin eski yöneticileri Emrullah Akçakaya ve Tunay Erdal’a ‘ticari sır’ davası açtığı belirtildi.

Hürriyet’ye yer alan habere göre, Dedeman Otelleri’nin eski CEO’su Emrullah Akçakaya ile iki otelin genel müdürlüğü görevini yürüten Tunay Erdal hakkında otelin ticari sırlarını rakip otellerle paylaşmakla suçlanarak 8’er yıla hapis istemiyle dava açıldığı bildirildi.

Dedeman Holding’e bağlı üç turizm şirketi adına geçen aylarda suç duyurusunda bulunuldu. Av. Dr. Rezan Epözdemir’in imzasını taşıyan savcılık başvurusunda, grubun iki üst düzey yöneticisi şüpheli sıfatı ile yer aldı. Yürütülen soruşturma geçen hafta tamamlandı ve hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

İddianamede grubun Levent ve Gayrettepe’deki iki otelinde müdür olarak görev yapan Tunay Erdal’ın ilişkide olduğu kişilere yüklü ödemeler yapılmasını sağladığı, mimar K. K. ‘ye 1 milyon liralık ihale verdiği ileri sürüldü. Erdal’ın ayrıca, fahiş fiyatlarla işler yaptırdığı ifade edildi.

Dedeman Otelleri eski CEO’su Emrullah Akçakaya ise, grubun ticari sırlarını rakip üç otel firması ile paylaşmakla suçlanıyor. Akçakaya ayrıca, yetkisi olmadan, iki şirket adına imza atmak ve 11 ayrı sözleşme ile grubu borçlandırmakla suçlanıyor.