web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Rusların yurt dışı tatili %80 azalacak

Rusların yurt dışı tatili %80 azalacak

Rosturizm, tatil için ülke dışına giden vatandaşların, yıl sonuna kadar yüzde 80 azalmasını beklediklerini açıkladı.

Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm Başkanı Zarina Doğuzova, bu yıl Rusya’dan giden turist akışındaki azalmanın yüzde 80’e varacağını ve aynı şekilde Rusların yurtdışına harcamalarının da azalacağını belirtti.

Doğuzova “NTV” televizyon kanalına “Ortalama olarak Ruslar 35 ila 45 milyar dolar tutarında her yıl yurt dışına para çıkarıyor. Bu paranın önemli bir kısmı tatile harcanıyor. 2020 yılında Rusların yurtdışındaki seyahat ve harcamalarındaki düşüş, nesnel nedenlerle yaklaşık yüzde 80 olacak” açıklamasını yaptı.

Doğuzova, Rusya’nın uluslararası hava trafiğini kademeli olarak, eski haline getirdiğini, şimdiden 15 ülke ile sınırların açık olduğunu belirtti.

Doğuzova “Durum düzelirse, sınırlar giderek daha da açılacak. Bu iki taraflı olarak gerçekleşiyor ve Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi Rospotrebnadzor tarafından geliştirilen göstergeler hesaba katılıyor. Şimdiye kadar birçok ülke Rusya ve diğer birçok devlet için sınırlarını açmaya hazır değil” diye konuştu.(gazetem.ru)