web analytics

Acentalar Kocaeli’nde turizmciler ile buluştu

Acentalar Kocaeli’nde turizmciler ile buluştu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Otel ve Turistik Tesis İşletmecileri Derneği’nin (KODİT) ortaklığında 3-4-5 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenen Turizm Sektör Buluşması programının son günü Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak’ın konuşmalarıyla katıldığı TÜRSAB Doğu Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Aytekin Şahinbaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda; Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanları ve info turu kapsamında bölgeye gelen 100’ün üzerinde seyahat acentası temsilcisi de yer aldı.

3 gün süren info programı kapsamında ise TÜRSAB üyesi seyahat acentaları, şehrin birçok bölgesinde incelemelerde bulundu. İlk gün Roma, Bizans ve Osmanlı sanatının nadide örneklerinin sergilendiği Etnografya Müzesi, Osmanlı Devleti’nin ilk Genel Yol İşleri Gezici Müfettişi olan Selim Sırrı Paşa’nın tarihi konağı, sivil mimarlık yapılarıyla dikkat çeken Kapanca Sokak ile doğal güzellikleri ve spor turizmine olan yatkınlığıyla ziyaretçilerine hitap eden Yuvacık Barajı’nın yanı sıra ılıca ve tarihi alan ziyaretleri yapan acentalar, ikinci gün ise; Ayrı Gezegen Cam Teras Gezisi, kış turizmi potansiyeliyle dikkat çeken Kartepe Kayak Merkezi ve doğa turizmi tutkunlarının uğrak yeri olan Sekakamp’ı gezdi. Organizasyonun son gününde ise buluşma programının ardından Seka Bilim Merkezi’ne hareket eden sektör temsilcileri, son olarak Kağıt Müzesi’nde incelemelerde bulundu.