web analytics

AKM’de Dünyadaki en son teknoloji kullanılacak

AKM’de Dünyadaki en son teknoloji kullanılacak

FOX TV canlı yayınında soruları yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin bir parçası olan Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’yle ilgili de “Galataport’tan başlayıp daha sonra Galata Kulesi’nden Beyoğlu’na bağlı Atatürk Kültür Merkezi’nde biten bir yol. AKM’de sona doğru geliyoruz. Artık montaj aşamasında. Üretilmesi gereken bütün malzemeleri ürettirdik. Hızlı bir şekilde montaja geçtik. Bizim tahminimiz 2021’in ilk yarısında bu inşaatı tamamlayacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Projenin baştan dizayn edildiğini vurgulayan Bakan Ersoy, şöyle konuştu:

“Şu anda 2 bin 34 kişilik büyük bir salonu var. Artı 800 kişilik ikinci bir çok amaçlı salonu var. İlave bir cep sineması, çok amaçlı salonda tiyatro için de kullanacak bir salon ilave ettik. Kültür sokağı da yaptık, içinde müzesi de olacak olan. İçinde özel yıldızlı restoranların da olabileceği, herkese hitap edecek kafelerin de olabileceği bir kültür sokağı yapıyoruz. İçinde kütüphanesi, müzesi, sergi salonları, müzik müzesi ile müzik eserleriyle de ilgili bayağı bir performansların da olduğu bir kültür sokağı haline getiriyoruz. Sahneleri çok özel. Dünyadaki en son teknolojiyi kullanıyoruz. Sahnenin işlevi açısından mekaniği çok farklı. ‘Cirque de Soleil’ şovlarının yapıldığı Las Vegas sahneleri vardır, onun özel sahnesi var. O sahne her yerde yok, çok pahalı ve yüksek bir teknoloji. Bu sahneyi AKM’ye koyuyoruz.”

Bakan Ersoy, AKM’nin açılışını 2021’in ilk yarısında yapmayı planladıklarından bahsederek, “Biz burada inşaatta o büyüklükteki emsalleriyle kıyaslandığında en hızlısının yarı yarıya daha az sürede bitirmiş oluyoruz. Maliyet olarak da en ucuzunun yarı yarıya daha az, teknolojiyle çok daha ucuza mal ettiğimiz bir bina olacak.” dedi.