web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Almanya’da tatil talebi daralıyor

Almanya’da tatil talebi daralıyor

Son haftalarda aşının hayata geçmesi haberleri ile canlanma talebi gösteren seyahat talebinde 16-22 Kasım haftasında bir öncekine haftaya göre ters bir eğilim göstererek daralmaya başladı.

Aşının ilerlemesi 9 ile 15 Kasım arasında Almanya rezerv pazarını canlandırdıysa da tüm ana destinasyonlardaki artışlarla, geçen hafta görülen satış canlanması, neredeyse tamamen geriledi.

Bu düşüşün İspanya da dahil olmak üzere çok sayıda destinasyonda, PCR gereksinimlerinin devreye girmesinden kaynaklanıyor.

Seyahat acentelerinden alınan verilerle Alman seyahat tüketicilerinin davranışlarını çeşitli yönlerden analiz eden TrevoTrend’in verilerine göre; İspanya’ya yapılan rezervasyonlarda % 3’lük düşüş oldu.

Diğer yandan Türkiye, 9 Kasım haftasında % + 102 artışla bir patlama gösterirken son haftada % -15 düşüş gösterdi. Tek olumlu destinasyon % 11 artış gösteren Yunanistan oldu. Ülke geçen hafta % 22 artışı görmüştü.

Bir önceki haftadaki % 8’lik artışa kıyasla Almanya içinde seyahat rezervasyonları % 18 düştü.

Öte yandan yaz satışlarında deniz, güneş, kum ürününde ilk sırayı ve liderliği % 43,3 ile Türkiye alırken, İspanya % 22 ile onu izledi. Mısır ve Yunanistan ise % 7-8 bandında pay aldı. Geçen yılın aynı döneminde, İspanya 25 ile ilk sırada Türkiye 22 ile ikinci sırada idi. Bu zamanda Mısır% 16 ve Yunanistan da % 12 dolayında pay alıyordu.