web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Hamilton Formula 1‘i sebze çorbası ile kutladı

Hamilton Formula 1‘i sebze çorbası ile kutladı

İstanbul’da yapılan Formula 1 yarışında Lewis Hamilton, Schumacher’in rekorunu kırarken, olağan dışı kutlama töreni Avrupa’nın gündemi oldu. Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild, Formula 1’de gelenekselleşmiş olan zaferin şampanya ile kutlanması ve kazananın başından aşağı patlatılan şampanya köpüğü dökülmesi olayının bu kez gerçekleşmediğini yazdı. Bunun yerine kazanan takım olan Mercedes’in eline “şekerli gazoz” verildi. Sezonun bitmesine üç yarış kala şampiyonluğu garantileyen Hamilton’la birlikte kürsüye gelen Mercedes- Takım Şefi Toto Wolff, elindeki şişeyi salladı ve açtı. Ancak köpük çıkmadı.

Şampanya köpüğü banyosu olmayınca, şişeyi eğip Hamilton’un boynundan aşağı boşaltan Wolff, “Benim için kötü bir performans değildi. Podyumdaki diğerleri de daha iyisini yapamadı. Ama başka bir problem şişenin içinde şampanya yerine şekerli gazoz olmasıydı. Eh biz Türkiye’deyiz. Ve şekerli gazoz öyle köpürmüyor. Ben de Lewis’in boynundan içeri döktüm” diye konuştu.

Bild Gazetesi konuya geniş verirken, Türkiye’de hükümetin alkol karşıtı bir politikası olduğunu, alkollü içki reklamlarının yasaklandığını, saat 22.00’den sonra alkollü içki satılmadığını ve fiyatının sürekli arttığını yazdı. Böyle olunca da, Formula 1’de de alkol verilmediğini belirtti. Bunun yerine Hamilton’un akşam, yıl boyunca yaptığı diyeti bozup sebze çorbası ile bir şişe şarap içmeyi planladığı belirtildi. (sözcü)