web analytics

Necmi bey’e açık teşekkür

Necmi bey’e açık teşekkür
Turizme başladığım yıllarda döviz girdimiz 600-700 milyon dolar, turist sayımız bir milyonu bulmuyordu bile.
Bu cirolar sadece ‘’incoming’’ yani yurt dışından turist getiren seyahat acentaları tarafından getiriliyor sanılsa bile, turist dövizin daha büyük bir kısmını uçak biletinden, yereldeki turlara, her türlü turistik servisi üretenlere bırakıyor, daha doğrusu onların üretimleri ile ülkemizde kalıyordu. İş turizmini geliştirenler, yurt içi ve yurt dışına seyahat eden yerli turistlere hizmeti aksatmadan vermek, yerli müşteri gibi nazlı, talepkar, isteklerinin sınırını bilemeyenlere o servisi yıllardır başarıyla veren  Necmi beylerdir.
Necmi bey yukarıda saydığım hizmetleri İzmir’de verenlerin en gözde, en bilini olarak bunca yıldır (yarım yüzyılı aşkın) mesleğimizin gelişmesine, saygınlığına, onuruna, saygınlığına en çok katkı yapan meslektaşlarımızın önde gelenlerindendir.
Hepimizin Nemci beye yukarıda saydığım nedenlerden dolayı minnet borcumuz vardır.
Mesleğini bunca yılda şerefle başarıyla şanla yürütmüş bir kişi olarak artık dinlenme zamanının geldiğini hissederek  Ece turu, bu saygın markayı, ismi aynı özenle, başarıyla taşıyacak bir meslektaşımıza devretmek istemesi de bence çok önemli.
Ne yazık ki,geçen onca yılda, yüzlerce meslektaşımız acentalarını çoğunlukla yanlış yönetimleri nedeniyle kapatmak ,sessizce sektörden ayrılmak zorunda kaldı.
Necmi bey gibi mesleki yaşamımıza  nokta koymak hepimize nasip olur dileğindeyim.
Türk turizmi geçen 50 yılda, dünyanın hiçbir bölgesi, ülkesi ile karşılaştırılamayacak ölçüde gelişti, büyüdü ise Necmi bey gibi bilgili, kültürlü, dirençli turizmciler sayesinde olmuştur.
Necmi beye teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyor, bundan sonraki yaşamında uzun ömür, sağlık ve mutluluk diliyorum.