web analytics

Turizmde kurtuluş 3-5 yıl sürer!

Turizmde kurtuluş 3-5 yıl sürer!

Euromonitor International tarafından hazırlanan “Koronavirüs Sonrasında Hızlanan Seyahat Yenilikleri” raporunda, küresel turizmin Covid-19’dan kurtulmasının üç-beş yıl süreceği vurgulandı. Turizm sektörü ekonomideki diğer sektörlerle ilişkisinin yoğun olduğu ve muhtemelen toparlanmasının diğer endüstrilerin gerisinde kalacağı ileri sürüldü.

Euromonitor’a göre, salgının bir yıl içinde kontrol altına alınması ve talebin 2021’de yeniden canlanmaya başlaması koşuluyla iyileşme; havayollarında en az dört yıl, konaklama ve aracılarda da daha uzun sürecek.

Turizm daha mı geç toparlanacak?

Öte yandan Euromonitor’un Endüstrinin Sesi Anketi’ne göre, turizm sektörü ekonomideki diğer sektörlerle ilişkisinin yoğun olduğu ve muhtemelen toparlanmada diğer endüstrilerin gerisinde kalacağı ortaya çıktı.

Son tahminlere göre; işsizliğin katlanarak artacağı ve kötü durum senaryosunda, genişletilmiş iş ve tüketici kısıtlamalarının bir yıl daha sürmesi durumunda dolaylı olarak İngiltere’de turizm gelirlerinin daha da düşmesine yol açacak. Kuruma göre 2020’de en iyi senaryoda gelirin yüzde 49 düşmesi bekleniyor.

Turizmde sürdürebilirlik önemi çıkıyor

Euromonitor International raporunda doğa, kamp, ​​doğa yürüyüşü gibi doğa temelli faaliyetlere olan talebin artışına da vurgu yapılırken , bu faaliyetlerin insan sağlığı ve turizmdeki etkilerinin daha öne çıktığının altı çizildi. Kurum bu açıdan; sürdürülebilirlik stratejisinin yaygınlaşmasını öne çıkarıyor.(Turizmdatabank )