web analytics

Türkiye seyahat sınırlaması uygulamayan 7 ülke arasında

Türkiye seyahat sınırlaması uygulamayan 7 ülke arasında

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) “dünyada uygulanan seyahat sınırlamaları” ile ilgili haritasında, Türkiye seyahat sınırlaması uygulamayan 7 ülke arasında yer alıyor.

Bu 7 ülke; Meksika, Brezilya, Afganistan, Türkiye, Kuzey Makedonya, Sırbistan, ve Arnavutluk.

Daha önce sınırlama uygulamayan 8 ülkeden biri olan Moritanya’da da yurtdışı ziyaretçilerin uygulaması gereken önlemler açıklaması ile Türkiye 7 ülke arasında kaldı.

Türkiye’ye yapılan uçuşlar kapsamında gelen yolculardan test yaptırmaları istenmiyor. Kişilerin kendilerini bazı diğer ülkelerde olduğu gibi karantinaya alma zorunluluğu da yok.

Ancak havalimanları Haziran ayında yeniden faaliyete geçerken dile getirilen önlemler arasında, havalimanlarında gelen yolculara test yapılması da vardı.

1 Haziran’da BBC Türkçe’ye konuşan İGA Havalimanları Genel Müdürü Kadri Samsunlu, “Sağlık Bakanlığı ile beraber, yurt dışından gelen bütün yolcuları Türkiye’ye girecek bütün yolcuları testten geçireceğiz. Yaklaşık 2 saat içinde bu testin sonucu çıkacak ve negatif olanlar gönül rahatlığıyla ülkeye girecek, biz de onları ülkemize kabul edeceğiz” demişti.(BBC)