web analytics

Koronavirüs’de başa mı dönüyoruz?

Koronavirüs’de başa mı dönüyoruz?

İngiltere’de yeni bir koronavirüs mutasyonunun tespit edilmesinin ve hızla yayıldığının duyurulmasının ardından, birçok Avrupa ülkesi İngiltere’den seyahatleri yasakladı. Yasak kararı alacak ülkelerin sayısının artabileceği bildiriliyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Avrupa’daki üye ülkelere önlemleri artırmaları uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Türkiye’nin de seyahat yasağı getiren ülkeler arasında girdiğini – yazdı. Bakan Koca, “Koronavirüsün mutasyonuyla re’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımı İngiltezın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinas – yonu ile tedbiren; – İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır” dedi.

Fransa, Belçika, Almanya, İrlanda, İtalya ve Hollanda, İngiltere’den seyahatleri yasakladığını duyurdu. Fransa, dün gece yarısından itibaren 48 saatliğine İngiltere’den yolcu ve yük taşıma araçlarının ülkeye girişini yasakladı. Fransa Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu süre boyunca diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelerle işbirliği içinde yeni test sistemi üzerinde uzlaşmaya çalışacakları belirtildi. Hollanda ve Belçika, İngiltere’den uçuşları durdurdu, İtalya da 6 Ocak’a kadar seyahat yasağı getirdi. Belçika, tren seferlerini de durdurdu. İrlanda ve Almanya da dün gece yarısından itibaren İngiltere’den uçuşları askıya aldı.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, henüz ülkede mutasyona uğramış koronavirüs vakası tespit edilmediğini, ancak İngiltere’den gelen haberleri çok ciddiye aldıklarını söyledi. Belçika da bu gece yarısından itibaren İngiltere’den tüm uçuş ve trenlerin askıya alındığını duyurdu. İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, “Hükümet olarak İtalyanları koruma görevimiz var. Bu nedenle Britanya hükümeti tarafından uyarıldıktan sonra Sağlık Bakanlığı İngiltere’den uçuşları askıya alan kararı imzaladı. Önceliğimiz, İtalyanları, vatandaşlarımızı korumak” dedi. AFP’ye konuşan Alman hükümeti kaynakları da kısıtlamaların AB üyesi 27 ülke tarafından uygulanabileceğini ve İngiltere’ye kara ve denizden ulaşımların durdurulmasına yönelik ortak bir karar konusunda görüşmeler yürütüldüğünü söyledi.(Gazete Pencere)