web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

2020 turizm tarihinin en kötü yılı, 1 Milyar daha az Uluslararası seyahat

2020 turizm tarihinin en kötü yılı, 1 Milyar daha az Uluslararası seyahat

Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) en son verilerine göre uluslararası seyahatlerde %74 düşüşle küresel turizm 2020’de rekor seviyedeki en kötü yılını yaşadı. Dünya çapındaki destinasyonlar, talepte benzeri görülmemiş bir düşüş ve yaygın seyahat kısıtlamaları nedeniyle 2020’de bir önceki yıla göre 1 milyar daha az uluslararası seyahat gördü. Bu gerileme 2009 küresel ekonomik kriz sırasında kaydedilen % 4’lük düşüşü de uzak ara geride bıraktı.

En son UNWTO Dünya Turizm Barometresine göre kriz, çoğu küçük ve orta ölçekli işletmelerde olmak üzere 100 ila 120 milyon arasında doğrudan turizm işini riske attı.

Pandeminin değişen doğası nedeniyle, birçok ülke artık daha katı seyahat kısıtlamaları getiriyor. Bunlar arasında zorunlu testler, karantinalar ve bazı durumlarda sınırların tamamen kapatılması yer alıyor ve bunların tümü uluslararası seyahatin yeniden başlatılmasına gerektiriyor.
Ancak,  COVID-19 aşısının kademeli olarak kullanıma sunulmasının, tüketici güveninin yeniden kazanılmasına yardımcı olması, seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesine katkıda bulunması ve önümüzdeki yıl boyunca seyahati yavaşça normalleştirmesi bekleniyor.