web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

ATİD “aşı çalışmaları 2021’e umut oldu”

ATİD “aşı çalışmaları 2021’e umut oldu”

2020 yılının koronavirüs pandemisi nedeniyle turizm sektörü açısından büyük zorluklarla geçtiğini dile getiren Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, aşı çalışmalarının 2021 yılına umut olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde yaygın bir şekilde başlayan aşı çalışmalarıyla birkaç ayda vaka sayılarında hızlı bir düşüş beklediklerini söyleyen Akman, güvenli ve sağlıklı turizmde büyük başarı yakalayan Türkiye’nin 2021 hedeflerine ulaşacağına inandıklarını bildirdi.

Güvenli Turizm Sertifikası’nın dünyadaki birçok önemli kuruluş tarafından örnek gösterildiğini belirten Akman, şu anda ülkenin turizmde Avrupa’nın önünde olduğunu kaydetti.

Pandemi ile birlikte turizm alışkanlıklarının değiştiğini ve başta sağlık turizmi olmak üzere butik otellerin, dağ evlerinin, kamping alanların artık turizmde trend olduğunu söyleyen Akman, bu bağlamda Ankara’nın büyük bir potansiyeli barındırdığına dikkat çekti.

Ankaralı turizmciler olarak pandemiye karşı alınan tedbir ve önlemlere hassasiyetle yaklaştıklarını anlatan Akman, Başkent’in güvenilir turizmde en güvenilir illerden biri olduğu ifade etti.

Ankara olarak bu durumun fırsata çevirmek için çalışmalara başlayacaklarını belirten Akman, etkin tanıtım ve PR çalışmalarının önemine değindi. Akman, “Bakanlığımızla birlikte çalışarak bu sıkıntılı günleri de atlatacağımıza ve 2023 için belirlediğimiz 75 milyon turist, 65 milyar dolar gelir hedefine ulaşacağımıza inancımız tam” dedi.