web analytics

ATOR “Türkiye’de fiyatlar %15 arttı”

ATOR “Türkiye’de fiyatlar %15 arttı”

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR, 2021 yazı Türkiye’de tatil için erken rezervasyonlarda fiyatlarn geçen yıla kıyasla yüzde 15 arttığını duyurdu.

ATOR’un hesabına göre, haziran ayında iki kişi Türkiye’de yaklaşık 60 bin ruble ödeyerek “her şey dahil” bir hafta tatil yapabilecek.

Açıklamada, “Tur operatörleri, Nisan ayına doğru Türkiye satışlarının zirve yapmasını bekliyor. Erken rezervasyon yapanlar yüzde 15’lik artış görüecek. Sezon başladıktan sonra, Türkiye fiyatlarının daha da artması bekleniyor”denildi.

Türkiye’deki tatiller için erken rezervasyon promosyonlarının 31 Mart 2021 tarihine kadar geçerli olduğu bildirdi.
Şu anda, Türk tatil beldelerine paket turlar, ekim ayı sonuna kadar olan tarihleri kapsayacak şekilde satılıyor.

Bu arada İzvestiya gazetesi, bu yıl mayıs tatiline yönelik erken rezervasyonların düşük seyrettiğini ve artık korona salgını yüzünden turistlerde “son bir kaç haftadan önce rezervasyon riski almama” eğilimi başladığını yazıyor. Sektör temsilcilerinden bilgi alan gazetenin haberine göre, bu yıl yapılan rezervasyon sayısı, 2020’deki rakamların yüzde 5’i ile 20’si arasında.

Mevcut satışların ezici çoğunluğu ise ülke içi turlara ait. Gazeteye konuşan Rusya Turizm Ajansı yetkilileri, şubat sonu – mart başı gibi erken rezervasyonlarda artış yaşanacağı umudunda.

Federal bölge hükümetlerinin turizm bakanları da uluslararası turizmin durma noktasında gelmesi dolayısıyla bu yıl Rusya içi turlara büyük bir talep gözleneceği düşüncesinde.

Tur operatörü TUİ Rusya temsilcileri, satışların “yeterince aktif” olduğunu söylüyor. Operatörün ocak ayı satış rakamları, geçtiğimiz yılın beşte biri seviyesinde. Destinasyonların önemli bir kısmının kapalı olmasına dikkat çeken şirket temsilcisi, bunun tatminkar bir oran olduğunu dile getiriyor.

TUI’nin gerçekleştirdiği erken rezervasyonların yüzde 7’si Rusya içi turlara, yüzde 91’i ise Türkiye turlarına ait.

ICS Travel Group’un satışları da geçtiğimiz yıl yakalanan rakamların yüzde 20’si seviyesinde. Operatörün sattığı turlarda Maldivler, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya içi turlar başı çekiyor.

Ancak kötümser tur şirketleri de var. Rozovıy Slon yetkilisi, Sattıkları turlar içerisinde 1 Mayıs ve sonrasına tarihlenen turların oranının yüzde 10-15 seviyesinde seyrettiğini belirtiyor. Yetkili, olağan sezonlarda bu oranının yüzde 40’ın altına düşmediğine dikkat çekiyor.

Şirketin sattığı turların yüzde 90’i Rusya içi, yüzde 10’u ise başta Türkiye olmak üzere dış destinasyonlarda.(Türkrus)