web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

DTÖ yeni genel sekreteri yarın belli oluyor

DTÖ yeni genel sekreteri yarın belli oluyor

Dünya Turizm Örgütü, yeni yıla ilk UNWTO Küresel Turizm Kriz Komitesi ve Yürütme Konseyi toplantıları ile başlıyor.

UNWTO tarafından salgının başlangıcında sektörü birleştirme ve krize güçlü ve tutarlı bir yanıt verme aracı olarak kurulan Küresel Turizm Kriz Komitesi bugün bu yılın ilk toplantısını yapıyor. Yarın (19 Ocak) düzenlenen Yürütme Konseyinden yararlanarak İspanya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen bu toplantı, yüz yüze ve sanal katılımı birleştiren karma bir etkinlik olacak.

Yürütme Kurulu bir kez daha dünyanın dört bir yanından turizm liderlerinin yanı sıra BM kuruluşları ve sivil toplum ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

Gündemdeki temel konular arasında COVID-19’a karşı aşıların, sağlık pasaportlarının ve diğer önlemlerin potansiyel kullanımı da dahil olmak üzere turizmi yeniden başlatmaya yönelik uyumlu bir yaklaşımın parçası olabileceğinin araştırılması yer alıyor. UNWTO ayrıca Komite üyelerini turizme olan güveni yeniden sağlamayı amaçlayan küresel bir kampanya için güçlerini birleştirmeye çağıracak.

UNWTO Yürütme Konseyinin 113. oturumunda (19 Ocak), 35 Konsey üyesinin temsilcilerine UNWTO Çalışma Programının ve 2021 planlarının uygulanmasına ilişkin güncellemeler sağlanacak. Yürütme Konseyi ayrıca, devam eden pandeminin sektör üzerindeki etkisi ve bunun geçim kaynakları ve turizmin sürdürülebilir kalkınmaya katkısı için ne anlama geldiği bu hibrit etkinlik ile 150 yüz yüze katılımcı ile tartışılacak.

Yürütme Konseyi toplantısı aynı zamanda UNWTO Genel Sekreteri’nin 2022-2025 dönemi seçimlerini de içerecek. Görevdeki Genel Sekreter Zurab Pololikashvili ikinci bir dönem için yeniden seçilmeye hazırlanırken, Bahreyn Krallığı pozisyon için Shaikha Mai bint Mohammed Al Khalifa’yı aday gösterdi.