web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Ukrayna’ya girişler rahatladı

Ukrayna’ya girişler rahatladı

Türkiye’nin yeniden yeşil bölge olarak tanımlanmasından sonra T.C. Kiev Büyükelçiliği Ukrayna’ya seyahat edecek Türk vatandaşları için bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle;

“Değerli vatandaşlarımız,

Ukrayna makamlarınca Covid-19’un yaygınlığına göre ülkeler kırmızı veya yeşil kategoriye alınmaktadır.
21.12.2020 tarihinde kırmızı listeye geçen ülkemiz, bugün (15 Ocak) itibarıyla yeniden yeşil listeye geçmiştir. Buna göre, vatandaşlarımızın Ukrayna’ya girişte karantinaya girmemek için PCR testi ibraz etme zorunluluğu kalkmış olup, girişte sigorta ibrazı mecburiyeti sürmektedir.

Ukrayna’ya girmek isteyen yabancı uyrukluların, Ukrayna’da kayıtlı olan bir sigorta şirketi veya Ukrayna’da temsilciliği bulunan/ Ukrayna’daki şirketlerle bir anlaşma çerçevesinde ilişkileri bulunan yabancı bir sigorta şirketince düzenlenmiş, Covid-19 tedavi masraflarını kapsayan, Ukrayna’da kalış süresince geçerli sigorta poliçesine sahip olmaları gerekmektedir.”

Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan listeye göre toplam 66 ülke kırmızı listede yer almaktadır. Bu ülkelerden Ukrayna’ya giriş yapacakların karantinaya girmesi ya da negatif bir test sonucunu sunmaları gerekmektedir.

Türkiye 18 Aralık’ta kırmızı listeye dahil olmuştu. Önceki hafta Türkiye’de 100 bin kişide vaka oranı 277.3 iken, yeni listeye göre 217.9. Ukrayna’nın vaka oranı ise 219.8. Yani türkiye kıl payı olarak yeşil listededir.(Ukrayna haber)