web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Kalamış Yat Limanı projesi Anayasa Mahkemesi’ne taşındı

Kalamış Yat Limanı projesi Anayasa Mahkemesi’ne taşındı

Hükümetin 2011’den bu yana özelleştirmeye çalıştığı Kalamış Yat Limanı projesine karşı açılan dava, Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. Avukat Doğuşcan Aygün, “Kentin hakkını, kendi haklarımızı korumak için Kadıköylü hemşeri davamızı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdık” dedi.

Koç Grubu’nun turizm şirketi Setur’un 1998’den beri işlettiği Kalamış Yat Limanı’nı, 2011’de özelleştirme kapsamına alındı. Özelleştirme kapsamına alındıktan sonra marina kapasitesi ve alanını genişleten yeni bir imar planı hazırlandı. Yeni planda 115 bin 821 metrekarelik dolgu alanı ve 319 bin 306 metrekarelik iki yat limanı olmak üzere toplam 435 bin 128 metrekare yüzölçümlü alan özelleştirmeye açıldı. Yapılaşmaya açılacak alan daha sonra 2018’de plan tadilatı ile 478 bin 507 metrekareye çıkarıldı. Böylece yat limanına, otopark haricinde 15 bin metrekare üzerine yapılması planlanan turizm tesis alanı ve 2 otel inşaatı eklendi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2013’te onaylanan planın ardından 2014’te ilk ihale yapıldı ve Koç Grubu 664 milyon dolarla kazandı. Ancak ihale iptal edildi. Bu arada, Kadıköy Belediyesi yeni plandaki yapıların nüfus ve trafik yoğunluğunu artıracağı, kıyı silueti bozulacağını belgeleyerek projeye karşı dava açtı. Koç Grubu da ihaleden çekildi. Şimdi hukuki süreçte yeni bir yola girildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da avukatı olan Doğuşcan Aygün, 33 hemşehri, dernekve kooperatif adına konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdıklarını söyledi.(Anka)

POYD (Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği) tarafından düzenlenen ‘Kadrajımda Antalya’ Ulusal Fotoğraf Yarışması ile ilgili detaylar yayınlandı.

Yarışma detayları şöyle:

  1. YARIŞMA ADI:PROFESYONEL OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI – 2021
  2. ORGANİZASYON: PROFESYONEL OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI – 2021’in düzenlenmesi ve yürütülmesi Sille Sanat Sarayı tarafından gerçekleştiriliyor.
  3. YARIŞMA KATEGORİLERİ: Yarışma dijital olarak tek kategoride yapılacak.

Yarışma koşulları ve diğer bilgiler için; http://antalya.sillesanat.com – [email protected]