web analytics

Kastamonu’nun yeni logosu tanıtıldı

Kastamonu’nun yeni logosu tanıtıldı

“Kastamonu Şehir Logosu” lansman toplantısı Kastamonu Valiliği ev sahipliğinde, Kurşunlu Han’da gerçekleşti.
Logo’nun ifade ettiği simgeler; Kastamonu’nun K harfi formunda tasarlanmış Sepetçioğlu oynayan zeybek, orman, kanyon ve bitki örtüsünü simgeleyen yaprak, sahil, göller ve su kaynaklarını ifade eden mavilik, dört mevsimi kucaklayan kusursuz iklimine gönderme yapan, baş şeklindeki güneş olarak açıklandı.

Logoya bakıldığında da bu simgeler net bir şekilde görülüyor. Sepetçioğlu oynayan zeybeğin yanı sıra kollarını göğe açmış bir doğa sever ya da dans eden bir insan görüntüsünün de güzel çağrışımlar olarak logoya artı değer kattığını düşünüyorum.

Kastamonu Belediye Başkanı Dr. Galip Vidinlioğlu ve Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın da belirttikleri gibi şehrin doğal güzellikleri, tarihi, kültürel, manevi değerleri, gastronomi, kayak, deniz, milli parkları ve her ilçenin öne çıkan ayrı ayrı özellikleri var. Hepsini tek bir logoda toplamak olanaksız. Tüm bunlar göz önüne alınınca; karmaşadan uzak, yalın, modern, akılda kalıcı bir logo olarak dikkat çekiyor.

Marka Şehir konulu görsel sunumda, Kastamonu Şehir Logosu’nun farklı kullanım alanları ve biçimlerine yer verilirken, bazı doğal güzellik vurgulu tanıtım çalışmalarında ise ayı figürüyle bir espri katıldığı görüldü. (Mine Akçakoca Özgür)