web analytics

Alanya sahilleri sezona hazırlanıyor

Alanya sahilleri sezona hazırlanıyor

Aşırı dalgalanma sonucu kıyıya vuran atıklar Alanya Belediyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği temizlik ekibi tarafından bertaraf ediliyor.

Akarsular tarafından denize taşınan atıkların deniz dip kirliliği ile birleşerek aşırı dalgalanma sonucu kıyıya vurması kötü görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Sahillerde oluşan kirliliğe ise Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) temizlik ekipleri müdahale ediyor. Özellikle Oba Çayı’nın denizle birleştiği noktada kirlilik yoğunluk kazanırken Kleopatra Bölgesi’nde ise katılaşmış zift atıkları dikkat çekiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Deniz, insanlar tarafından oluşturulan kirliliği içinde barındırmayarak bize iade ediyor. Birçok canlı türünün yaşam alanını koruyor” dedi.

Kurumların 12 ay boyunca sürdürdüğü temizlik çalışmalarının yeterli olamayacağını vurgulayan Sili, “Bugün sahillerden plastik şişeler, budanma sonucu oluşan ağaç dalları, lastikler, ayakkabılar, şırıngalar, gıda ve deterjan ambalajları, tarım ilacı kutuları gibi nesneler toplanıyor. Denizden kilometrelerce uzakta akarsulara atılan atıklar bugün sahillerimizde önümüze seriliyor. Turizm ekonomisine bağlı bir şehirde yaşıyoruz. Duyarlılık seviyemizi yükseltmemiz gerekir. Daha yaşanılır bir Alanya için dikkatli olmalıyız. Lütfen kirlilik oluşturan kişileri ve kurumları yetkililere bildirmekten çekinmeyin” dedi.