web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Almanya Türkiye’den “güvenli koridor” istiyor

Almanya Türkiye’den “güvenli koridor” istiyor

Turizm devi TUI, seyahat uyarısına rağmen Antalya seyahatlerine start veriyor. Alman Seyahat Acenteleri Birliği de Türkiye’ye tatile gitmek isteyenler için “güvenli koridor” talep ediyor.

Üçüncü dalga endişesine rağmen koronavirüs önlemlerini kademeli olarak gevşeten Almanya’da gözler uygulanan seyahat kısıtlamalarına çevrildi. Geçen yıl yurtdışı planlarını iptal etmek zorunda kalanlar, hükümetten seyahat sınırlamalarında da açılıma gitmesini bekliyor. Özellikle salgının ağır darbe vurduğu Alman turizm ve havacılık sektörleri, bu konuda büyük beklenti içerisinde.

Merkel hükümetinin seyahat uyarılarını yumuşatarak turizme kapıları yeniden aralaması istenen ülkelerden biri de Türkiye.

“Türkiye’de tatil imkanı sağlanmalı”

DW Türkçe’ye konuşan Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, “en gözde turizm ülkelerinden biri” olarak nitelendirdiği Türkiye’de tatil yapma imkanının sağlanmasını istediklerini söyledi.

Salgından önce, son olarak da 2019 yılının yaz sezonunda, Alman turistlerin tatilleri için İspanya’dan sonra en çok Türkiye’yi tercih ettiklerini hatırlatan Fiebig, “Türkiye, Almanların da çok sevdiği, son derece çekici bir tatil ülkesi. Bu nedenle seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin Türkiye’ye seyahat imkanı sunabilmeleri büyük önem taşıyor” diye konuştu.Yazının tamamı için tıklayın.