web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Aşı 2021 turizmini belirleyecek

Aşı 2021 turizmini belirleyecek

2021 yılı seyahat eğilimleri konusunda yapılan son çalışmalar gösteriyor ki, turistlerin geneli COVID aşısı olduktan sonra seyahat etmeyi planlıyor. Dolasıyla “aşıya ulaşma” düzeyi 2021’in ana belirleyicisi olacak.

Yapılan ankete göre turistlerin % 65’i COVID aşısı olduktan sonra seyahat etmeyi planlıyor

Öte yandan sürdürülebilir seyahat; daha az bilinen yerlere ilgi ve acentelere geri dönüş eğilimini artırıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki turizm şirketleri ve destinasyonlar, seyahat için güçlü bir talep olduğu konusunda açıklaalarda bulunurken American Express 7 ülkede 3 biden fazla kişinin katıldığı bir anket yaparak bunu gösterdi.

Buna göre; kişilerin % 80’i tatil için ziyaret edeceği destinasyonlar listesi oluşturdu. Yine kişilerin % 65’i, COVID-19 aşılarından herhangi birini alır almaz seyahat etmeye kararlı.

Öte yandan bu yıl seyahat tercihinde, daha az bilinen destinasyonlara daha fazla ilgi de öne çıktı.

Diğer yandan 2020 stresinden kurtulmak için seyahat etmek isteyenlerin % 61’i, geçen yıl bunu yapamadığı için normalden daha fazla harcama yapmayı planlıyor.

Bunu, seyahat kredisi veya puan kullanarak yapmak da öne çıkıyor.

Ancak hala güvenlik yine öncelikli. Ankete katılanların % 65’i, kendileri ve aile üyeleri COVID-19 aşısını aldıktan sonra seyahat etmeyi planlıyor.

2021 yılında gözde tatil yerleri olarak; İspanya ve destinasyonları Katalonya, Kanarya Adaları ve Balear Adaları, Endülüs öne çıkarken Akdeniz’de Türkiye, Yunanistan ön sıralarda. Hareket noktaları oldu.(turizmdatabank )