web analytics

Mayıs’da Ruslara yer sıkıntısı uyarısı

Mayıs’da Ruslara yer sıkıntısı uyarısı

Türkiye’de 2021 tatil sezonunun açılması beklenirken, Rus turistlerin de tatilini geçirmeyi arzuladığı otellerde mayıs ayında ciddi bir yer sıkıntısı bekleniyor.

Mayıs ayında kutlanacak Ramazan Bayramı sebebiyle iç turizmin canlanacağı öngörülen Türkiye’de yerli turist oranlarında büyük artış yaşanacağı belirtildi.

Turizm haber portalı Turprom’un haberine göre, 2021’de 13 Nisan’da başlayacak ve 12 Mayıs’ta sona erecek Ramazan ayı sonrasında bu yıl 13 Mayıs’ta kutlanacak olan Kurban Bayramı tatilinde yerli turist taleplerinin artacağı ifade edildi. Bayram sırasında kısıtlayıcı herhangi bir sağlık önlemi kararı olmazsa büyük olasılıkla getirilen kısıtlamalardan yorulan yerli turistlerin toplu olarak tatile çıkacağı öngörülüyor.

Türkiye Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), bu yıl Türk ve Rus turistlerin tatilleri için her şeyin hazır olduğunu vurguladı. Aynı zamanda Ramazan ayının başlamasıyla birlikte geleneksel olarak iç turizmde büyük artış beklendiği de ifade edildi.(gazetem.ru)