web analytics

Türkiye rezervasyonları %60 arttı

Türkiye rezervasyonları %60 arttı

Seyahat planlama servisi OneTwoTrip basın servis başkanı Yelena Şelehova, Türkiye’nin şu anda Ruslar arasında en popüler yabancı destinasyon olduğunu belirtti.

Şelehova, konu hakkında yaptığı açıklamada “Verilerimize göre bahar dönemi için tüm dış hat uçak biletlerinin yüzde 34,6’sı Türkiye’ye rezerve edildi. Rezervasyonların payı kışa göre yüzde 60 oranında arttı ve ülke gittikçe daha popüler hale geliyor. Rusların çoğu bu bahar İstanbul’a uçuş planlarken, bu ülkeye satın alınan tüm biletlerin yüzde 66’sı bu şehre alındı.” dedi.

Şelehova, koronavirüsle mücadele konusunda daha önce getirilen tedbirler, mart ayının başından bu yana giderek zayıfladığını belirterek, illere göre kısıtlamaların değiştiğini söyledi.

OneTwoTrip basın servisi başkanı açıklamalarında aynı zamanda şu ifadelere yer verdi:

“Turuncu risk grubunda yer alan İstanbul, Antalya ve Ruslar arasında popüler olan diğer Türk şehirlerinde yeni kurallara göre yeme içme mekanlarını ziyaret etmek mümkün. Ancak yerel halk için akşam saat 21:00’den sabah saat 05:00’e kadar sokağa çıkma yasağı mevcut. Epidemiyolojik duruma bağlı olarak kısıtlayıcı önlemlerin ağırlığı değişebilir, bu nedenle durumu izlemenizi öneriyoruz.”

Daha önce 15 Mart’tan itibaren ülke vatandaşları da dahil olmak üzere Türkiye’ye gelen tüm uçak yolcularının, uçuştan 72 saat önce elektronik bir form doldurmaları gerektiği ve bu olmadan uçağa alınmayacakları bildirildi. Bundan önce yolculara bu formlar uçakta veriliyordu. (Gazetem.ru)