web analytics

18 Nisan 2024, Perşembe

Akın var akın …..

Akın var akın …..

17 günlük ‘tam kapanma’ öncesi sahil beldeleri ve yazlık bölgelerin nüfusu büyük oranda arttı.

Bugün saat 19.00’da başlayan ve 17 Mayıs sabah 05:00’e kadar sürecek olan ve “tam kapanma” denilen Covid-19 kısıtlamaları öncesinde, büyük şehirlerden sahil kasabalarına ve yazlık evlere akın oldu.

İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerden çıkışlarda birkaç gündür yaşanan yoğunluk, bu sabah itibarıyla uzun kuyruklara ve normalin kat be kat üstünde yoğun trafiğe dönüştü.

Bodrum’un nüfusunun birkaç gün içinde hızla arttığı belirtilirken Muğla’nın Marmaris, Fethiye, Ortaca gibi diğer turistik ilçeleri de akına uğradı.

Muğla- Aydın karayolunda kontrol noktasında yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Polis ekipleri, Muğla- Aydın karayolunda kontrol noktasında araçları durdurup sürücülerin evraklarını kontrol etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “İstanbul başta olmak üzere birçok farklı şehirden Muğla genelinde kapanma sürecini yazlıklarda veya özel villalarda geçirmek için buraya geldiler. Maalesef bu bize 7 ile 14 gün içerisinde negatif olarak geri dönecek. Gelenlerin virüsü taşıma ihtimali çok yüksek. Ama bunların testleri yapılmadığı için şu an taşıyıcı olup olmadıkları bilinmiyor.” dedi.

İstanbul çevresindeki ve Marmara Denizi’ndeki adalarda da tam kapanma öncesi yoğunluk gözlemlendi. Avşa, Marmara ve Ekinlik adalarının nüfusu dört kat arttı.(BBC)