web analytics

Contemporary Istanbul 1-6 Haziran’da Lütfi Kırdar’da

Contemporary Istanbul 1-6 Haziran’da Lütfi Kırdar’da

Akbank ana sponsorluğunda düzenlenen 15. Contemporary Istanbul yaşanan COVID-19 virüs salgınının yayılmasının engellenmesi amacıyla alınan tedbirler nedeniyle 1-2 Haziran VIP Ön İzleme, 3-6 Haziran tarihlerinde Genel Ziyaretçi programı ile Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonları’nda gerçekleşecek.

Contemporary Istanbul, Türkiye’deki önde gelen çağdaş sanat galerileri ile düzenlediği 15. edisyonunu 1-6 Haziran olarak güncelledi. Türkiye’nin sanat sektörünün yaratıcılığını göstermek ve toplumların iç sesi olan sanatçıların üretimini desteklemek amacıyla Akbank ana sponsorluğunda 1-2 Haziran VIP ön izleme, 3-6 Haziran genel ziyaret günleri ile Contemporary Istanbul kapılarını sanatseverlere açacak.

Sürdürülebilir sanat ortamının sağlanması için sanat kurumları ve galerilerle birlikte ortak hareket eden Contemporary Istanbul, 15. edisyonunda sadece Türkiye’nin önde gelen galerileri ile ziyaretçilere ulaşacak.

Sağlık Bakanlığı Yönetmeliği Çalışma Rehberine uygun olarak, bu yıl Contemporary Istanbul’a girişler katılımcı ve ziyaretçilerin sağlığı ve güvenliği için HES kodu kontrolü ve ateş ölçümü sonrasında yapılabilecektir. Hijyen kuralları ve sosyal mesafe şartlarına uygun gerçekleştirilecek fuara ziyaretçiler, COVID-19’a karşı alınan önlemler doğrultusunda bilet aldıkları saat aralığında kalabilecekler.

Yeni 15. Contemporary Istanbul Programı:

1-2 Haziran VIP Ön İzleme

3-6 Haziran Genel Ziyaret Günleri

3-6 Haziran Fuar, her gün 11:00 – 13:00 saatleri arasında özel olarak VIP kart sahiplerinin ziyareti için açık olacaktır.

1-2 Haziran tarihlerinde iki gün boyunca ön izleme günleriyle birlikte, çağdaş sanat performansları, solo sergiler ve ek olarak galeriler tarafından eserleri sergilenen tüm sanatçıların katılımı ile “Sanatçı Günü” gerçekleşecek. Her galeri seçilmiş sanatçılarını fuara davet ederek koleksiyonerlerle sanatçılarını bir araya getirecek.

Her yıl yeni medya sanatından yenilikleri bir araya getiren Plugin bölümünde Esra Özkan küratörlüğü ile “post-“ teması üzerinden insan-makine iletişimindeki akışa, yapay zekaya, insan-sonrası tartışmalarına, dijital karakterlere, birbiri içine geçen ve ayrılan yeni medyanın farklı yaklaşımlarına ve biyo sanat gibi üretim şekillerine yer verilecek. Dijital sanat ve yeni medya sanatına yer veren ve bu yıl 8. yaşına giren Plugin Istanbul’da Siemens Ev Aletleri sponsorluğuyla yer alacak sanatçılar:

Aypera, Ahmet Rüstem, Bevoid, Can Büyükberber, Ece Gözen, Enes Özenbaş & Ethem Cem, Güvenç Özel, Hakan Sorar, Sofia Crespo H.o, Mert Kızılay& Hakan Gündüz, Maxim Zhestkov, Mario Klingemann, Nye Thompson, Onur Sönmez, Selin Balcı ve Yonca Karakaş.