web analytics

Rusya’da Türkiye iptalleri artıyor, uçuş kararı netleşmedi

Rusya’da Türkiye iptalleri artıyor, uçuş kararı netleşmedi

Artan koronavirüs vakaları yüzünden Rusya’nın Türkiye uçuşlarını geçici olarak durdurma ihtimali gündeme gelince, Rusya’da tur iptallerinde büyük artış olduğu bildiriliyor. İzvestiya gazetesi son günlerde Türkiye turlarına olan talebin yüzde 25 düştüğünü, iptal edilen tur sayısının ise on kat arttığını yazdı.

İptallerin cuma günü büyük artış gösterdiği vurgulandı.

Gazeteye konuşan uzmanlar, uçuş yasağı kararı çıkarasa Türkiye’nin haftada yaklaşık 20 bin turist kaybedebileceğini tahmin ediyor.

Bir turizm acentası yetkilisi, “Genellikle günde 200 Türkiye turu satarken son günlerde en fazla 120-140 satış oldu. Rusya’dan Türkiye’ye şu anda haftada 150 uçak kalkıyor. Biletler Ekim ayına kadar İstanbul, Ankara, Antalya ve Dalaman için satıldı. Biletlerde iptal yok ”dedi.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Yuri Barzykin de Mayıs tatili için tur satışlarında yüzde 10-20 düşüş açıkladı.

Rus uzmanlar, “En olumsuz senaryoda, Rusya’nın Türkiye’ye mevcut uçuşlarının bir kısmını iptal etmesi durumunda talep Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs’a yönlendirilecek” dedi.

Ancak Türkiye’de 100 bin ruble olan bir tatil paketinin örneğin Güney Kıbrıs için 150 bin ruble olduğu belirtiliyor.

Bu arada Türkiye’ye charter uçuşlarının akibeti konusunda bugün Moskova’dan resmi karar çıkmadı. TASS ajansının haberine göre, ismi açıklanmayan bir resmi kaynak “Bugün (pazartesi) planlanmış bir toplantı yok. Türkiye uçuşları hakkında alınmış yeni bir karar da yok” dedi.