web analytics

TTYD desteklerden memnun

TTYD desteklerden memnun

TTYD (Turizm Yatırımcıları Derneği ) KÇÖ ve KDV indirimlerinin uzatılması ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle;

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Turizm Haftası vesilesi ile açıkladığı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasına devam edilme ve ayrıca turizm sektörümüzün rekabetçiliği açışından çok önemli olan ve Mayıs sonu sona eren KDV indirimlerinin Haziran sonuna kadar devam etme kararları sektörümüz sürekliliğine büyük katkı sağlayacaktır.

Pandemi sürecinde sektörümüzün desteklenmesi yönündeki çalışmalarından ötürü Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Hükümetimize ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tekrar teşekkür ederiz. Yaşanan pandemi sürecinden dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de en olumsuz etkilenen sektör turizmdir. Turizm sektörü küresel ölçekte IMF tarafından “Yüksek derecede etkilenen sektörler” arasında sayılmaktadır.

Pandeminin yeni mutasyonlarla dünya genelinde hızını artırması ve üçüncü dalganın başlaması, uluslararası seyahatlerde kısıtlamaların devam etmesi ve dünya genelindeki aşılanma sürecinde yaşanan aksaklıklar turizm sektöründe 2021 yılı sezonun açılmasının ötelenebileceğini ve toparlanma sürecinin arzu edilenden daha uzun bir zamana yayılacağını göstermektedir.

Uzun yıllar boyunca önemli bir atılım gösteren ve bir dünya markası haline gelen Türk turizmdeki istihdamın sürdürülmesi, sosyal yapının bozulmaması, turizm sektörünün daha uzun süre ayakta kalabilmesine olanak sağlayacak şekilde “kısa çalışma ödeneği” ve “ücretsiz izin nakit desteği” uygulamaları en kıymetli destekler olmuştur. Bu desteklerin sürdürülmesi ile sektörümüzün korunması mümkün olacaktır. Umudumuz sektörümüzün en kısa sürede açılması ve uluslararası rekabette yeniden en ön sıralarda yer almasıdır.”