web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Aşısı olan AB’ye girebilecek ama Sinovac netleşmedi!

Aşısı olan AB’ye girebilecek ama Sinovac netleşmedi!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, birlik ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanan aşıların her iki dozunu da yaptıran ve vizesi bulunan turistlere yönelik seyahat kısıtlamalarının kaldırılması konusunda anlaştı. Bu şartları yerine getiren üçüncü ülke vatandaşları, önümüzdeki aydan itibaren kısıtlamalardan etkilenmeden AB ülkelerine seyahat edebilecek.

Turizm sezonu öncesi AB’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu tarafından gündeme getirilen, seyahat kısıtlamalarının yumuşatılması önerisinin ardından, “AB Covid seyahat sertifikası” konusunda çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Salı günü Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu toplantılarının ardından bugün de Brüksel’de AB Büyükelçileri, hafta sonuna kadar netleşmesi beklenen Covid seyahat düzenlemesini ele aldı.

AB üyesi ülkelerin temsilcileri, koronavirüse karşı her iki doz aşıyı da yaptırmış kişilerin, seyahat kısıtlamalarından muaf tutulmasını benimsedi.

Birliğin ilaç düzenleyicisi kurumu olan Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ve WHO tarafından onaylanmış aşıları yaptırmış ve vizesi bulunan üçüncü ülke vatandaşları, önümüzdeki aydan itibaren AB ülkelerine sorunsuz seyahat edebilecek.(BBC)