web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Rus heyeti kontrole gelecek

Rus heyeti kontrole gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile geldiği Rusya’nın başkenti Moskova’da, muhataplarıyla yaptığı görüşme sonrasında Vnukovo Havaalanı’nda açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya’dan bir heyetin “yerinde incelemelerde bulunmak üzere” en yakın zamanda Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova da benzer bir açıklama yaparak heyete bizzat başkanlık edeceğini söyledi.

Ersoy, Türkiye’de tam kapanma sonrası vaka sayılarındaki düşüş ile ilgili muhataplarına bilgi verdiklerini belirterek, Rus tarafının kararının 1 Haziran’a yetişip yetişmeyeceği konusunda, bu karar için en kısa zamanda resmi heyetlerinin ziyaretlerini beklediklerini vurguladı.

Ersoy, “Rus tarafının nihai kararı vermek için, verilen raporları değerlendirdikten sora kısa süre içinde yerinde inceleme yapmak istediklerini ve heyetin Türkiye’ye bekleneceğini” vurguladı.

Bu arada Rusya basınına müzakerelerin perde arkasıyla ilgili ilk haberler yansıdı.

Rusya Tur Opretaörleri Birliği ATOR’un yayın organı “Vestnik* ATOR”da yer alan haberde, bir Rus yetkiliye dayanılarak, 17 Mayıs görüşnelerinin Türkiye’ye hava ulaşımının tekrar başlatılması yolunda atılan ilk adım olduğu vurgulandı.

Haberde, Türk heyetinin ziyaretinin ardından Türk uzmanların “cevabi ziyaretinin” gerçekleşebileceği vurgulandı. Muhtemel bir Rus heyetinde Saplık Bakanlığı, Rosportebnadzor ve diğer Rus makamlarından temsilciler bulunmasının beklendiği kaydedildi. (Türkrus)