web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Rusya’dan uçuşlar Mayıs sonu belli olacak

Rusya’dan uçuşlar Mayıs sonu belli olacak

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR, Türkiye’ye uçuşların yeniden başlaması konusundaki nihai kararın Mayıs sonu belli olacağını bildirdi.

Rossiya Sevodnya Haber Ajansı’na açıklama yapan ATOR Başkanı Maya Lomidze, Türkiye ile ilgili müzakerelerin yoğun olarak sürdüğünü belirterek, “Aldığımız son bilgilere göre, Rusya’dan gidecek heyetin ziyaret tarihi bu hafta belli olacak. Mayıs ayının sonunda charter uçuşlarının ne zaman başlayacağı hakkında herşey netleşecek.” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan diğer popüler tatil destinasyonları ve olası açılış planları hakkında da konuşan ATOR Başkanı, Bulgaristan, Karadağ ve Hırvatistan’a yolcu seferleri yapıldığına işaret ederek, “Ruslar bu ülkelere genellikle Riga, Varşova ve Sırbistan üzerinden seyahat edebiliyorlar.” diye konuştu.

İspanya ve İtalya uçuş kısıtlamalarının kaldırılması için bu ülkelerin ciddi bir çalışma yaptığını belirten Lomidze, İspanya’nın vize işlemlerine başlamasına rağmen şu ana kadar Rusların o ülkelerde tatil şansının henüz olmadığını vurguladı.

İtalya’nın bu yaz sezonunda Ruslara açılacağını düşündüklerini ifade eden Maya Lomidze, bazı zengin Rusların yurtdışına tatile gidebilmesine rağmen bunun turist trafiğinin yeniden başlaması anlamına gelmediğini söyledi.

Lomidze, Avrupa ülkelerine şu an henüz yolcu akışı olmadığını belirterek, turist trafiğinin ne zaman başlayacağına dair tur operatörlerinin net bir fikri olmadığının da altını çizdi.(Gazetem.ru)