web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Rusya yasağı 21 Haziran’a uzadı

Rusya yasağı 21 Haziran’a uzadı

Rusya, 15 Nisan-1 Haziran dönemi için ilan ettiği Türkiye’ye dönük uçuş kısıtlamalarını uzatma kararı aldı. Haberin dün akşam saatlerinde medyaya yansıması üzerine büyük tur operatörlerinin Rusya’da Türkiye turu satışlarının 15 Haziran’a kadar durdurdukları bildirildi.

Uzun süre haber medyada yayılıp resmi açıklama beklendi. Açıklama Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi’nden gece yarısına doğru geldi:

Türkiye ile uçuşlara yönelik kısıtlamaları 21 Haziran’a kadar uzatıldı.

Türkiye ile aynı sürede yasak getirilen Tanzanya için de yine 21 Haziran’a kadar uzatma kararı alındı.

Bu tarihten sonrası için “gelişmelere göre yeniden değerlendirme yapılacak”.

Önceki gelişmeler:

Resmi kaynak RBC’ye verdiği demeçte, Türkiye ile Rusya arasındaki uçuş sayısı kısıtlamasının 1 Haziran’dan sonra da devam edeceğini, kararın enfeksiyonla mücadele operasyon merkezi tarafından verildiğini söyledi.

Karargaha yakın iki kaynağa atıfta bulunarak TASS da aynı haberi geçti.

TASS’a konuşan bir yetkili, “Sınırlamaların uzatılmasına dair karar alındı” dedi.

Yasağın hangi tarihe uzatıldığı henüz belli değil.

Resmi bir açıklama da henüz yapılmadı.

Bu arada Forbes dergisinin Rusça versiyonu, kendi kaynaklarına dayanarak uzatma kararının 21 Haziran ya da 1 Temmuz’a kadar geçerli olabileceğini yazdı.

Sektörün haber portalı Tourdom ise uzatma kararının 15 Haziran’a kadar olabileceğini, resmi bir açıklama yapılmadığı için sektörde haberlerin ihtiyatla karşılandığını yazdı.

Ancak Tourdom, yasak kararının uzatıldığı haberleri üzerine Pegas turistik başta olmak üzere büyük tur operatörlerinin tur satışlarının 15 Haziran’a kadar durdurduklarını duyurdu.

(Turkrus)