web analytics

Rusya’dan charter uçuşları belirsiz

Rusya’dan charter uçuşları belirsiz

Charter uçuşları yasağının ne zaman kalkacağına dair belirsizlik, rezervasyon iptallerini arttırdı. Türkiye’de tatil yapmak isteyen Rusyalı turistlerin yüzde 40’lık bölümünün seyahat planlarını değiştirerek ülke içi destinasyonlara yöneldiği öğrenildi.

Yüzde 60’lık bir kesim ise dört gözle uçuşların yeniden başlamasını bekliyor.

Rusya Tur Endüstrisi Birliği (RST) Başkanı Andrey İgnatyev, 21 Haziran’dan sonra Türkiye ile uçuşların açılması hakkında bilgisinin olmadığın söyledi.

İgnatyev, “Türkiye rezervasyonları temmuz, ağustos ve daha ileri aylara erteleniyor” dedi.

TürkRus’un aktardığına göre Ignatiev, “Tahminlerimize göre yaklaşık yüzde 40’ı yurt içi, Rusya turları için yeniden rezervasyon yaptı. Tahminlerimize göre yüzde 60’ı Türkiye’ye seyahatlerini şu ana kadar daha uzun tarihlere erteledi ve genel merkezin kararını bekliyor.” dedi.

Bu arada Rusya Tur Endüstrisi Birliği yetkilileri Rusya ile Türkiye arasındaki normal düzendeki uçak seferlerinin temmuz ayı içerisinde başlayabileceğini açıkladı. Birlik Başkan Yardımcısı Yuri Barzıkin, Rusya Turizm Ajansı Başkanı’yla yaptıkları görüşmeye atıfta bulunarak uçuşların mümkün olan en kısa sürede başlamasını beklediklerini söyledi.

Rusya, Türkiye uçuşlarını tek taraflı olarak 12 Nisandan 1 Hazirana kadar durdurmuş, daha sonra bu süreyi 21 Hazirana kadar uzatmıştı.(Turkrus)