web analytics

Almanya ve Avusturya’dan güzel haberler

Almanya ve Avusturya’dan güzel haberler

Almanya, Covid-19 salgını nedeniyle “riskli” ilan ettiği Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 80 ülkeye yönelik uluslararası genel seyahat uyarılarını kaldırdı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakanlığın, Covid-19’dan dolayı “riskli” ilan ettiği bölgelere ilişkin 17 Mart 2020 tarihli genel seyahat uyarısının, haftalık 100 bin kişide 200’ün altında vaka sayısı görülen bölgeler için 1 Temmuz’dan itibaren kaldırıldığı bildirildi.

Öte yandan Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkenin risk seviyesini çok yüksek olarak tanımlanan kırmızı listeden çıkartıldığını, buna göre iki doz aşı yaptıran ve üzerinden 14 gün geçen kişilere karantina uygulanmayacağını bildirdi.

Schallenberg, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin yanı sıra bazı 3. ülkelerin yeşil listeye alındığını, risk seviyesi düşük bu ülkelerden gelenlerin aşı olmaları, hastalığı geçirmeleri veya negatif test sonucunu ibraz etmeleri durumda Avusturya’ya karantina olmaksızın girebileceklerini söyledi.(Euronews & Sputnik)