web analytics

Ruslar Türkiye için 11 saatlik uçuşu göze alıyor

Ruslar Türkiye için 11 saatlik uçuşu göze alıyor

Türkiye’nin Rusların yaşamına vurduğu damganın, tatil için “olmazsa olmaz” statüsünde olduğunun, “milli daça” sıfatını hakettiğinin en çarpıcı örneği:

Pek çok Rusya vatandaşı, Antalya sahillerinde  tatil uğruna 11 saati aşan direkt uçuşu göze alarak Türkiye’ye geliyor.

Japon Denizi kıyısında bulunan, bir yandan Kuzey Kore, öbür yandan Çin ile sınır olan Rusya Federasyınu’nun doğu ucu Vladivostık şehrinden ilk turist kafilesi 13 Temmuz’da Antalya’ya uçtu.

Vladivostok Pegas Touristik şirketinin turuyla, ilk uçakta 220 turist Pegas Fly uçağıyla, düzenlenen törenle uğurlandı.

Vladivostok Uluslararası Havalimanı, Antalya seferlerinin başlaması nedeniyle balonlarla süslendi ve check in yaptıran ilk  yolcuya hediyeler verildi.

Yerel TV kanalının sorusuna cevaplayan bazı yolcular, “Moskova’ya 8,5 saatte uçulurken Antalya 11 saatten fazla sürüyor. Bu kadar uzun mesafeyi bir haftalık tatil için gitmek anlamlı olmuyor. O yüzden tur paketleri iki haftalık satılıyor. Ama Türkiye sahllerinde tatil yapmak bu kadar sıkıntıya değiyor” dediler.

Antalya’ya uçuşlar iki haftada bir salı günleri yapılacak. Charter uçuşları Boeing 767-300 uçaklarında gerçekleştirilecek.

Vladivostok’tan kalkış 06:40, Antalya havalimanına varış ise yerel saatle 09:40 olarak planlandı.

Vladivostok’tan Antalya’ya 3 yıldızlı otelde en ucuz iki kişilik tatil paketi, uçuş dahil 85 bin rubleden başlıyor. (Türkrus)