web analytics

Dünya motokros yıldızları Afyon’da

Dünya motokros yıldızları Afyon’da

Türkiye’nin ve dünyanın motokrosun yıldızlarını motosiklet tutkunlarıyla buluşturacak MXGP OF TURKEY ve MXGP OF AFYON yarışları Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenecek.

Şampiyonaya 100 binin üzerinde ziyaretçi beklemelerine rağmen bu sayının 100 bini de aşacağını aktaran Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve engelli bireylerin şampiyonaya girişlerinin ücretsiz olacağının müjdesini verdi.

Türkiye Motorsporları Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ise, hazırlıklarda finale doğru yaklaşmanın heyecanını yaşadığını ifade etti. Parkurdaki çalışmaların tamamlandığını söyleyen Akülke, padok alanında çadırların kurulmaya başlandığını kaydetti. Dünya standartlarında bir karavan ve kamp alanı oluşturduklarını dile getiren Akülke, an itibariyle 25 karavan kamp alanın online olarak rezerve edildiğini, kalan bölgelerin de dolacağını söyledi.

Yarışların yanında Türkiye MotoFest’de bu yıl nefes kesecek. 40’tan fazla spor aktivitesi ve eğlencenin tavan yapacağı organizasyon için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Ayrıca dünyanın dört bir tarafından misafirlerin geleceği Afyon Motorsporları Merkezi’nde Türkiye’nin ilk ve tek termal altyapısına sahip ‘Kamp ve Karavan Alanı’ oluşturuldu.

Dünya ve uluslararası standartlara uygun şekilde yapılan alanda özel ihtiyaçlara cevap verecek çalışmalar tamamlandı. Karavan ve kamp merkezi içerisinde bulunan çamaşırhane, bulaşıkhane, mutfak ve ihtiyaç alanları gibi bölümler kullanıma hazır hale getirildi. Ayrıca 40’dan fazla karavana ev sahipliği yapacak alanda kamp yapmak isteyenler için de oluşturulan özel bölgede çimlenme çalışmaları da tamamlandı. Kampseverler çimlendirme çalışması yapılan sahada uygun koşullarda konaklayabilecek.

Dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) 9’uncu etabı olan MXGP of TURKEY ve 10’uncu etabı MXGP of AFYON yarışlarıyla birlikte, Türkiye’nin 2021 yılındaki en büyük etkinliği Türkiye MotoFest, 8 günde 40’a yakın ücretsiz etkinlik ve Türkiye’nin yıldız sanatçılarının sahne alacağı 15 büyük konser ile büyük ilgi görüyor.

Bu yıl 100 bin kişinin katılımının beklendiği Türkiye MotoFest, 8 gün boyunca dünyanın ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelenlerle rekorlar kıracak.