web analytics

İngiltere den sonra Fransa’dan da kırmızı kart

İngiltere den sonra Fransa’dan da kırmızı kart

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Covid-19’a karşı önlem olarak oluşturduğu seyahat listesini güncelledi ama beklenen olmadı.

Türkiye İngiltere’nin kırmızı listesinde kalmaya devam etti.

İngiltere’nin talep ettiği bazı Covid-19 verilerinin paylaşılmaya başlanmış olması, Türkiye’nin bu listeden çıkabileceği yönündeki umutları artırmıştı.

İngiltere hükümetinin belirlediği kurallara göre, sarı ve yeşil listede bulunan ülkeden İngiltere’ye gelen kişilerin karantina uygulama zorunluluğu bulunmuyor.

Mevcut kurallara göre Türkiye’den İngiltere’ye yalnızca İngiliz vatandaşları ve oturma izni olanlar gidebiliyor ve 11 gecelik otel karantinası için 2 bin 285 sterlin ücret ödemesi gerekiyor.

Fransa’da da kırmızı listeye girdik

Fransa, Covid-19 seyahat kısıtlamaları doğrultusunda yaptığı son güncellemede Türkiye’yi turuncu listeden kırmızı listeye ekledi.

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada “SARS-CoV-2 virüs enfeksiyonunun dolaşım alanlarını belirleyen 26 Ağustos 2021 tarihli kararname ile; Fransa ve Türkiye arasındaki seyahatlerde, Türkiye 28 Ağustos saat 23:59’dan itibaren turuncu bölgeden yeniden kırmızı bölgeye geçiyor” denildi.

“Bu tarihten itibaren, Türkiye yeniden kırmızı bölge olarak sınıflandırılan ülkeler arasında yer alacaktır. Bu sınıflandırmadan kaynaklanan yeni tedbirlerden, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanmış aşılar ile aşılanmış kişiler muaftır. Ancak, direkt uçuşla veya üçüncü bir ülkede 14 günden daha kısa bir süre geçirdikten sonra transit olarak Fransa’ya gitmek isteyen ve Fransa topraklarına girme hakkı bulunan aşılanmamış kişiler, mücbir bir sebep sunmak durumundadırlar.”