web analytics

Türkler artık Yunanistan’a seyahat edebilecek

Türkler artık Yunanistan’a seyahat edebilecek

Yunanistan Sivil Havacılık Otoritesi (YPA) Perşembe günü yaptığı açıklama ile Türk vatandaşlarını da ülkeye giriş yapabileceğini duyurdu.

Aşı olduklarını kanıtlayabilen veya yakın tarihli bir Covid-19 testi ile Türk vatandaşları Yunanistan’a seyahat edebilecekler.

Yetkili makamın yeni izin verilen yolcular listesindeki ülkeler şöyle: AB ve diğer Schengen Bölgesi ülkelerinden gelenler, Arnavutluk, Andorra, Ermenistan, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Beyaz Rusya, Brunei, Kanada, Çin, İsrail, Japonya, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Moldova, Monako, Karadağ, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya, Katar, Rusya, San Marino, Suudi Arabistan, Sırbistan, Singapur, Güney Kore, Türkiye, Vatikan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri.

Yunan makamları bunun özellikle doğu Ege adalarında turizmi canlandıracağını umuyor.

Yunanistan’a giriş yapan tüm yolcular, seyahat etmeden önce Yolcu Bulucu Formunu doldurmalı ve Yunanistan bağlantılı uçuşlara binmeden önce alınan QR kodunu ibraz etmeliler. Bu form da hangi ülkeden seyahat edildiği, Yunanistan seyahati öncesi diğer ülkelerde kalış süreleri ve Yunanistan’da kalınacak adresler hakkında ayrıntılı bilgi isteniyor. Birden fazla konaklama durumunda, en az ilk 24 saat için de kalınacak adres bilgisi verilmesi gerekmektedir. Her aile için bir form doldurulmalıdır.

Seyahat edenler, özel bir Hızlı Yanıt (QR) koduyla birlikte formu e-posta yoluyla alacaklardır (QR kodu, e-postadaki bir bağlantıyla sağlanacaktır).

Yolcu Bulma Formu ayrıca Visit Greece uygulamasında ve travel.gov.gr adresinde bulunabilir. Tüm ziyaretçilerin Yunanistan’a gelmeden önce Visit Greece uygulamasını (GDPR uyumlu) ücretsiz olarak indirmeleri özellikle tavsiye ediliyor.

14 Mayıs’tan itibaren Yunanistan’a gelen yolcuların, varıştan en geç 72 saat önce yapılan bir Covid-19 testi için bir test laboratuvarından negatif bir PCR sertifikasına veya en geç 48 saatden daha uzun olmayan bir negatif antijen (hızlı) sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir.

Bu test, kalkış ülkesindeki epidemiyolojik durumdan bağımsız olarak tüm turistler (12 yaşından büyük çocuklar dahil) için zorunludur.

Aşılarını tamamlamış (yani, gerekli dozlara bağlı olarak son aşılamanın üzerinden 14 gün geçmiş) ve aşı sertifikasına sahip tüm yolcular için negatif Covid-19 test kanıtı gerekli değildir.

Kabul edilebilir aşılar şunlardır: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.

Yolcunun son 30 ila 180 gün içinde COVID-19 testi pozitif çıktıysa, PCR testinin negatif olduğuna dair kanıt gerekli değildir. Bu, pozitif bir PCR moleküler veya yetkili bir laboratuvar tarafından gerçekleştirilen bir antijen testi sonucu veya sahibinin SARS-CoV-2 virüs enfeksiyonu ile pozitif test edildiğini doğrulayan bir tıbbi sertifika sunarak kanıtlanabilir. Sertifika, ilk pozitif COVID-19 testinin yapıldığı günden 30 gün sonra verilir ve ondan sonraki 180 gün boyunca geçerlidir.

Sahip oldukları sertifikaya bakılmaksızın Yunanistan’a gelen her yolcu rastgele sağlık taramasından geçebilir. Seçilirseniz, taramanın zorunlu olduğunu lütfen unutmayın. Reddetme durumunda, yetkililer ülkeye girişi reddetme hakkını saklı tutar. Seçim, 2020 yazında da kullanılan hedefli bir örnekleme sistemi “EVA” aracılığıyla yapılır.

Daha fazla bilgi için https://travel.gov.gr/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.