web analytics

TÜROB: Yangınların açtığı yaraları ulusça birlikte saracağız

TÜROB: Yangınların açtığı yaraları ulusça birlikte saracağız

TÜROB-Türkiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu son günlerde ülkemizde yaşanan orman yangınları ile ilgili bir duyuru yayınladı.

Duyuruyu sizlerle paylaşıyoruz:

“Son bir haftadır ülkemizin farklı noktalarında orman yangınları yaşanmakta, Marmaris, Milas, Bodrum, Manavgat başta olmak üzere bazı bölgelerimizdeki orman yangınları maalesef devam etmektedir.

TÜROB olarak, yangının en başından itibaren yangından etkilenen bölgelerdeki yerel yönetim temsilcileri, sektör temsilcileri, üyelerimiz ve meslektaşlarımızla, ilgili tüm kamu kurumları nezdinde sürekli olarak irtibat sağlanmakta, olası acil yardım ve ihtiyaçların karşılanması konusunda başta bölgedeki üyelerimiz olmak üzere yetkili kurumlarla koordinasyon kurulmaktadır. Bölgelerdeki üyelerimizce yangın söndürme faaliyetlerine yoğun şekilde katılım sağlanmasının yanında lojistik desteği olarak başta yiyecek, içecek, barınma, teknik malzeme, buzdolabı ve soğutma malzemeleri olmak üzere çok sayıda kalemde gönülden destekler sağlanmaktadır.

Otellerde konaklayan yerli ve yabancı misafirlerimizin durumu da yakından izlenmiş, izlenmektedir. Güvenlik amacıyla yangın bölgesindeki bazı otellerden tahliye edilen misafirler yangının kontrol altına alındığı bölgelerde yeniden tesislere kabul edilmeye başlanmıştır.

Yangınları söndürmek için gece gündüz canla başla mücadele eden tüm devlet, yerel yönetimler, yurt içi ve yurtdışından gelen ekipler, sivil toplum kuruluşları, gönüllüler ve halkımızın cansiperane mücadelesine minnettarız.

Sektör olarak üzüntümüz sonsuz. Bölgelerin önceki vasfının korunarak canlı, bitki, hayvan habitatına kavuşturularak tekrar ağaçlandırılması ve zarar gören yerleşimlerin tekrar yenilenmesi için hızlı bir süreci ortaya koyacağımıza ve ulusça dayanışma içerisinde felaketin açtığı bütün yaraları hep birlikte saracağımıza inanıyoruz.

Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar, mağdur olanlara ise geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

TÜROB-Türkiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu”