web analytics

ABD seyahatinde aşı şartı

ABD seyahatinde aşı şartı

ABD’de Biden yönetimi, koronavirüse karşı aşıları tam olan yabancılara yönelik seyahat kısıtlamalarını Kasım ayından itibaren kaldıracak.

Yabancı yolcuların uçağa binmeden önce aşı kanıtlarını göstermeleri ve Amerika Birleşik Devletleri’ne gelmeden önce üç gün içinde koronavirüs için negatif bir test göstermeleri gerekecek.

ABD devleti, bir yıldan fazla bir süredir bir grup Avrupa ülkesinden, İran ve Çin’den ABD’ye uçmak isteyen yabancıların seyahatlerini kısıtladı.

Evlerine seyahat etmeyi amaçlayan yurtdışındaki aşılanmamış Amerikalılar, daha katı test gerekliliklerini yerine getirmek zorunda kalacaklar. Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat etmeden bir gün önce koronavirüs için negatif test etmeleri ve Amerika Birleşik Devletleri’ne geldikten sonra almak için bir test satın aldıklarını kanıtlamaları gerekecek.

Ayrıca, Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) de yakında havayollarını yeni bir temas izleme sistemi için yolcuların telefon numaralarını ve e-posta adreslerini toplamaya yönlendiren bir emir yayınlayacak. Yetkililer daha sonra, virüs belirtileri yaşayıp yaşamadıklarını sormak için varıştan sonra yolcuları takip edecek. Havayollarının iletişim takip bilgilerini 30 gün boyunca saklaması gerekecek.